Palangos sveikatinimo įstaigose lankytojai mėgausis jūros vandeniu

Palangoje planuojama atnaujinti iš Baltijos jūros pumpuojamo vandens tiekimą. Tokia galimybe domisi kurorte veikiančios sveikatinimo, gydymo ir apgyvendinimo įstaigos.

Vandens procedūromis naudojasi dauguma poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ pacientų. Vonios ir baseinai čia kol kas pripildomi vandeniu iš centralizuotos vandens tiekimo sistemos, tačiau ateityje numatoma galimybė procedūroms naudoti ir jūros vandenį.

„Pušynas“ yra visiškai šalia vandentiekio trasos, […] todėl galimybė prisijungti – labai didelė. Minimaliomis sąnaudomis įgyvendinę savo projektą galėtume visuomenei pasiūlyti sveikatinimo paslaugas atvirame ir uždarame baseinuose, kur būtų galima pramogauti jūros vandenyje ir žiemą“, – tvirtina centro „Pušynas“ vadovas Tomas Žulkus.

Palangos meras neabejoja, kad galimybė naudoti jūros vandenį  bus. Vyriausybė jau perdavė Palangos savivaldybei jūros vandens siurblinę bei inžinerinius įrenginius, kurie buvo įrengti dar sovietmečiu. Šį turtą planuojama patikėti bendrovei „Palangos vandenys“, kuri ir atnaujins iš Baltijos jūros vandens pumpavimą.

„Pirmiausia reikės įvertinti būklę tiek pačios siurblinės, tiek tinkle – kokiame stovyje jie yra. Tada mes paskaičiuosime sąmatą, kas yra reikalinga, ir ik tada bus galima įvertinti, kokios lėšos reikalingos ir kiek reikės įdėti, kad ta trasa būtų atnaujinta“, – aiškina „Palangos vandenys“ vadovas Virgilijus Beržanskis.

Daugiau kaip 5 km ilgio po žeme palei jūros krantą nutiestu vamzdynu jūros vanduo ilgą laiką buvo tiekiamas į „Jūratės“ ir „Lino“ baseinus. Dabar šia galimybe naudojasi tik „Auskos“ svečiai, tačiau susidomėjusių yra daugiau. Vieni iš jų – jau kitų metų pabaigoje duris šioje vietoje atversiančio viešbučių tinklo „Merriot“ vystytojai.

„Šiais metais jie turi pradėti statybas. Jie savo projekte jau yra numatę savo baseinuose naudoti būtent jūros vandenį. Tai vienas iš tikslų. Taip pat šiais metais turi prasidėti didžiulio komplekso sanatorijos „Eglės“ statybos. Jie irgi domėjosi galimybe gauti jūros vandens. Taip pat tuo domisi Palangos viešbutis ir kitos verslo įstaigos“, – nurodo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Palangos vandenų“ vadovas sako, kad vartotojai, pageidaujantys naudotis jūros vandeniu, patys turės prisijungti prie atkurtos vamzdyno linijos. Manoma, kad vandens pumpavimas iš jūros galėtų būti atnaujintas per dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turistas

Turistas portretas
Žiauriai gera foto:*

speju

speju portretas
fotografijos pavadinimas. imkite ir darykite mane, jai esate turtingas. o kas liecia vandeni.....kanalizacijos vandens tik su druska, ne problema kiekvienam

klonn

klonn portretas
Idomu kas nores mirkti , vienos labiausiai uzterstos juros vandenyje?????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių