Palangos valdžia imsis priemonių prieš apleistus statinius

Palangos valdžia artėjant kurortiniam sezonui žada imtis priemonių prieš apleistus ir nelegalius statinius, pranešė kurorto savivaldybė.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Petras Keinys sako, jog šiuo metu dėmesys skiriamas apleistų ir neprižiūrimų pastatų, kurių Palangoje yra nemažai, problemai spręsti. Tikimasi tai padaryti iki kurortinio sezono pradžios.

Anot pranešimo, iš mieste esančių apie 40 apleistų pastatų, septynių, stovinčių centrinėje Palangos dalyje, savininkai jau pradėjo tvarkytis ar susitvarkė.

Tačiau problemų dar yra, tarp jų - apleista buvusi miesto pirtis Ganyklų gatvėje.

Dėl nesumokėto žemės mokesčio jau kreiptasi į teismą, miesto taryba praėjusiais metais apsisprendė šio pastato savininkus apmokestinti maksimaliu – 1 proc. nuo turto vertės – žemės mokesčio tarifu.

Dar vienas apleistas statinys – prie Tremtinių kryžiaus. Į savivaldybę buvo iškviestas savininkas iš Vilnius, jam surašytas protokolas, skirta bauda bei sulaukta pažado, kad iki gegužės šis pastatas bus sutvarkytas.

„Didžiule gėda“ P.Keinys vadina ir vieno iš prekybos tinklo „Iki“ apleistą statinį.

„Į savivaldybę kviečiami savininkai ar jų atstovai neatvyksta. Šiandien situacija tokia – 5 tūkst. palangiškių, gyvenančių naujajame rajone, yra paversti tokio apleisto statinio įkaitais. Šiais metais užfiksavome ten žaidžiančius vaikus – įsivaizduokite, kokia gali įvykti nelaimė, jei juos užgriūtų“, - kalbėjo P.Keinys.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo, bus imamasi visų administracinių priemonių, kad savininkai sutvarkytų apleistą statinį.

Kita aktuali problema Palangoje – nelegali reklama bei prekyba paplūdimiuose, J.Basanavičiaus gatvėje ir kitose miesto vietose.

Su šiuo reiškiniu kovoti žadama iškart prasidėjus kurortiniam sezonui.

„Netoleruosime nelegalių kioskų ar kitų statinių, pastatytų be reikiamo suderinimo, jie bus išvežami, o už šiuos darbus, transportavimą bei saugojimą tokių statinių savininkai, kuriems, bus surašyti protokolai, turės susimokėti. Taip pat griežtai bus vertinama ir nelegali reklama“, - pabrėžė P.Keinys.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas atkreipė dėmesį, kad administracinėn atsakomybėn patrauktiems asmenims kitais metais bus taikomi didesni turto, žemės nuomos mokesčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
bagoti puls biednus

666

666 portretas
o del vaiku , tai reikia bausti tevus kad vaikams leidziama niokoti privatu turta ir gal net vogti is jo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių