Palangos valdžia piktinasi nauju nurodymu dėl kurhauzo ekspertizės

  • Teksto dydis:

Palangos valdžia teigia iš Kultūros ministerijos gavusi raštą, kuriuo suabejota, ar kurorto kurhauzas yra paveldo vertybė, ir paprašyta iš naujo atlikti komplekso ekspertizę, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Meras Šarūnas Vaitkus sakė, kad prašymas iš naujo įvertinti kurhauzo vertingumą gali reikšti dar vieną būdą vilkinti bylą dėl sudegusios ir netvarkomos objekto medinės dalies nacionalizavimo. Ši byla nagrinėjama jau trečius metus.

„Pats Kultūros paveldo departamentas inicijavo medinės dalies, kuri neatsiejama nuo mūrinės, nes yra saugomas visas objektas, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras. Kitas dalykas: kai byla jau beveik finišo tiesiojoje, staiga paprašoma iš naujo nustatyti, ar objektas - vis dar kultūros paveldo vertybė“, - kalbėjo Palangos vadovas.

Kultūros ministerijos atstovai teigia, kad Jackų šeima, kuriai priklauso medinė dalis, turi pagrindą reikalauti pakartotinio šio kultūros paveldo objekto reikšmingumo nustatymo ir vertingųjų savybių patikslinimo, o nesutikus su šiuo jo reikalavimu grėstų dar vienas teisminis procesas, rašo „Lietuvos žinios“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaiva

Vaiva portretas
Gėlės prie Kurhauso tokios biednos, ledinukai, gvazdikėliai. Kur rožynai, karališki bijūnai. Šiais metais Palangos gėlynai labai prasti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių