Palangos vicemeras į darbą negrįš dėl nepagarbos merui

Nors teismas buvusį Palangos mero pavaduotoją Edmundą Krasauską grąžino į pareigas, iš kurių jis buvo atleistas, politikas nenusiteikęs grįžti į darbą. Pagrindinė priežastis – jam gėda dirbti komandoje, kuriai vadovauja kurorto meras liberalcentristas Vytautas Stalmokas.

Naujosios sąjungos partijai priklausantis E.Krasauskas iš Palangos mero pavaduotojų pareigų buvo atleistas pernai lapkritį. Už jo nuvertimą balsavo daugiau nei pusė – 11 iš 21 tarybos nario.

Tačiau po balsavimo, E.Krasausko žodžiais, jis pastebėjo, kad vienas balsavimo biuletenis buvo netikras, o tik pavyzdys. Todėl ėmė aiškėti, kad už vicemero atleidimą balsavo ne 11, o 10 tarybos narių.

Jausdamas, kad yra atleistas neteisėtai, E.Krasauskas kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą, kad jis pripažintu Palangos miesto tarybos sprendimą dėl jo nuvertimo negaliojančiu. Teismas buvusio vicemero skundą patenkino ir nurodė, kad jis turi būti sugrąžintas į buvusias mero pavaduotojo pareigas.

Palangos savivaldybė tokią nutartį apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau galiausiai savo skundą atsiėmė. Todėl įsigaliojo Klaipėdos apygardos teismo nutartis, jog E.Krasauskas vėl turi grįžti į vicemero kėdę.

„Nors esu patenkintas teismo sprendimu, tačiau neketinu pasinaudoti man suteikta teise grįžti dirbti mero pavaduotoju. Negarbinga dirbti komandoje, kurios požiūris, sprendimai ir darbo metodai prieštarauja mano asmeninėms nuostatoms. Negaliu ir nenoriu žeminti savo garbės ir orumo, toliau dirbdamas mero V.Stalmoko komandoje“, - kategoriškai nusiteikęs buvo E.Krasauskas.

Paklaustas, kodėl sutiko būti mero pavaduotoju, kai kadencijos pradžioje buvo formuojama valdančioji dauguma, E.Krasauskas teigė, jog tikėjo, kad atėjusi nauja komanda rimtai dirbs, tačiau esą paaiškėjo, kad jos ketinimai buvo kiti.

„Matyt, per daug mačiau ir per daug supratau, todėl ir buvo inicijuotas suokalbis mane atleisti iš pareigų“, - svarstė E.Krasauskas, kuris daugybę metų buvo Palangos policijos komisariato viršininku.  

Jam netekus vicemero posto, jį užėmė partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė Marytė Vačerskienė. 

„Ji ir liks vicemere, nes, matyt, valdantiesiems yra naudinga, nes galbūt nelabai supranta, kas vyksta“, - mįslingai kalbėjo E.Krasauskas.

Paklaustas, ką veiks toliau, jis teigė, jog ir liks miesto taryboje ir šiuo metu svarsto galimybę pradėti dirbti advokatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių