Pamario gatvėje – eismo apribojimai

Pamario gatvėje vairuotojų laukia eismo apribojimai. Dviejuose ruožuose transporto srautus reguliuos šviesoforais. Numatyta apylanka apvažiuoti remontuojamą ruožą.

Pamario gatvėje darbai vyksta dviejose dalyse. Eismas ribojamas maždaug kilometro ruože nuo Antrosios Melnragės Pirmosios Melnragės link.

Šioje gatvės dalyje į abi puses važiuojantis transportas turi dalytis viena eismo juosta. Transporto srautus reguliuoja šviesoforai.

Sumažintas ir leistinas greitis. Vairuotojams nurodoma judėti 30 kilometrų per valandą greičiu.

Dar nėra aišku, kas kiek laiko keisis šviesoforų signalai. Iš pradžių galvota, kad kas keturias minutes. Tačiau saugaus eismo specialistai prašė atsižvelgti ir į piko laikus – rytais transportas labiau važiuoja į vieną, o vakarais – į kitą pusę.

"Specialistai sumontuos šviesoforus, o tada derins, kiek ir kada jie turi leisti eismą į vieną ar kitą pusę. Artimiausiomis dienomis tai turėtų paaiškėti", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Gatvės rekonstrukcija vyksta ir nuo Klaipėdos miesto ribos su rajonu pusės.

Čia numatyta apylanka. Iš pradžių Pamario gatvės dalyje transporto srautams, važiuojantiems į abi puses, teks dalytis viena juosta. Eismą čia taip pat reguliuos šviesoforai.

Toliau numatyta apylanka – vairuotojai turės sukti į Turistų gatvę ir apvažiuoti remontuojamą ruožą.

Riedantieji nuo Pamario, Šlaito ir Stovyklos gatvių sankryžos vairuotojai pateks į akligatvį.

Kelias baigsis ties darželiu ir įvaža į gyvenamąjį kvartalą. V.Švedas akcentavo, kad pati sankryža nebus uždaryta.

"Bus galima pasukti ir į paplūdimį, ir į Girulius", – komentavo vedėjas.

Nurodoma, kad važiuoti apylanka, kurios ilgis siekia 1,4 kilometro, užtruks keturias minutes.

Konkursą rekonstruoti Pamario gatvę laimėjo įmonė "Lemminkainen Lietuva", kuri pakeitė pavadinimą į "YIT Infra Lietuva". Sutarties vertė siekia 5,73 mln. eurų.

Rekonstruojamas bus apie keturių kilometrų Pamario gatvės ruožas nuo P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių žiedinės sankryžos iki miesto ribos. Darbai bus atliekami dviem etapais.

Po rekonstrukcijos Pamario gatvė bus platesnė, tačiau juostų skaičius išliks toks pat. Atsiras daugiau vietų automobiliams statyti. Bus paklotas ir dviračių takas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Liudai, Karklė, vadinami "Romai" yra nebe Klaipėdos miesto savivaldybės teritorija. Jų keliais rūpinasi ir asfaltuoja rajono savivaldybė.

Liudas

Liudas portretas
Tai kuo greičiau išasfaltuokite žvyrkelį, kuris jungia Romų gyvenvietę su Karkle ir daug gyventojų į darbą važiuos ne pro Melnragę ,bet iš Karklės važiuos link Romų ir Palangos keliu pasieks miestą.Negi taip sudėtinga tą trumpą atkarpą paversti naudojama. Dabar ten vienos duobės o vasaros metu per dulkes kelio nematyti.Rodos kelias yra ,bet juo nėra galimybės pasinaudoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių