Paminėta Policijos prevencijos padalinių diena

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prevencijos padalinių pareigūnai vakar kvietė kartu švęsti Lietuvos policijos prevencijos padalinių dieną.

Renginio metu labiausiai visuomenės švietimu ir prevencija besirūpinantiems Klaipėdos apskrities policijos pareigūnams įteikti padėkos raštai ir apdovanojimai už nepriekaištingą tarnybą, gyventojai pagerbti atminimo raštais, padėkomis ir suvenyrais.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, prevencinė veikla jau tampa ne strateginiais planais ar žodžiais, o realiais darbais iniciatyvių, savo darbą mėgstančių pareigūnų, kurie negaili laiko ir jėgų bei nuoširdžiai diegia gyventojams naują suvokimą apie bendruomenes. Anot jo, svarbu, jog policija iš jėgos struktūros tampa pagalbos teikėju ir partneriu.

Policijos viršininkui antrino ir renginyje dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas: "Svarbiausia yra suvokimas, jog prevencija yra vienas svarbiausių ginklų užtikrinant saugią bendruomenę. Kuo rimčiau bus žiūrima į prevencijos padalinių pareigūnų darbą, tuo mažiau teks kovoti su nusikalstamumu ir jo pasekmėmis, o Vyriausiajame policijos komisariate dirba savo misija tikintys žmonės".

Prevencinį darbą Lietuvos miestuose ir rajonuose dirba ne tik policijos pareigūnai, esama daug aktyvių piliečių, buriančių aplink save bendruomenių narius, steigiančių saugios kaimynystės grupes ir taip užtikrinančių savo ir kaimynų saugumą.

Klaipėdos mieste yra įsteigtos 64 saugios kaimynystės grupės, 23 iš jų dalyvavo projekte "Saugus kaimynas – saugus aš", kurio tikslas – išrinkti Klaipėdos miesto saugiausios kaimynystės grupę.

Nugalėtojais paskelbti ir atminimo dovanomis apdovanota saugios kaimynystės grupė "Vėtrungės būstas", esanti Paryžiaus Komunos gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių