Paminklas L. Stulpinui išryškino nesutarimus

Susikirto Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijos ir uostamiesčio jūrinės bendruomenės nuomonė dėl vietos, kurioje turėtų būti statomas paminklas pirmajam Klaipėdos uosto kapitonui Liudvikui Stulpinui.

Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, Architektų ir Dailininkų sąjungos atmetė Uosto direkcijos prašymą statyti paminklą šalia piliavietės ir jachtų uostelio. Pasiūlyta skulptūrą įkurdinti Smiltynėje, prie L.Stulpino kapo, nors paminklas ten jau yra, prie Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos arba pačios Uosto direkcijos pastato.

Tai reiškė, kad miesto erdvėse L.Stulpinui vietos neatsirastų. Jūrinė bendruomenė, kurią sudaro jūrininkai ir kapitonai, istorikai, marinistai, Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos nariai, norėtų, kad paminklas L.Stulpinui būtų prie piliavietės – toje vietoje, kurią įvaizdžio formuotojai atmetė. Dabar ten stovi laikinai pastatyta surūdijusi vėtrungė.

Ši vieta vakar vykusiame jūrinės bendruomenės posėdyje sulaukė beveik šimtaprocentinio palaikymo. Numatytos ir dvi alternatyvios erdvės – prie kanalo į piliavietės uostelį bei Smiltynėje, tarp Senosios perkėlos ir Jūrų muziejaus. Šios abi vietos turi savų minusų – jos atitolusios nuo žmonių.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus teigė, kad paminklas L.Stulpinui išdygtų greitai, jei tik miesto valdžia priimtų sprendimą dėl vietos. Uosto direkcija planavo meno kūrinį atidaryti birželio 3 d., kai bus švenčiamas Uosto direkcijos 25 metų jubiliejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Kodėl skulptūroje apdovanojimai užkabinti dešinėje pusėje? Nepagarba valstybės simbolikai! Kryžiai, medaliai, ordinai segami yra prie širdies (kairėje pusėje).

Nuomonė

Nuomonė portretas
Sakė ir ne kartą. Tačiau buvo "konkursas", paminklas jau išlietas, vieta jam nerasta ir dabar bandoma skulptūrą "įkišti".

AK

AK portretas
Ogi parodytas paminklas atrodo baisokai, primityviai. Niekas to nesakė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių