Pamokos Klaipėdos mokyklose prasidėjo streiku

Antradienį pamokos Klaipėdos mokyklose prasidėjo nuo dviejų valandų mokytojų streiko. Į protesto akciją įsijungė pusė uostamiesčio mokyklų.

Antradienio rytą mokiniams nereikėjo eiti į pamokas. Tuo metu streikavę mokytojai susirinkę viename kabinete dirbo savo darbus, tarpusavyje kalbėjosi, gėrė arbatą. Kai kurie mokytojai į atlapus buvo įsisegę koreteles „Aš streikuoju“.  

Mokytojai aiškino, kad imtis kraštutinių priemonių paskatino Švietimo ir mokslo ministerijos viešai pateikiama pozicija, prasilenkianti su realybe.

Nors teigta, kad pastaruoju metu mokinio krepšelio lėšos nebus mažinamos, jos nuo 2005 metų sumažėjo keliais šimtais. Tad mokyklos dėl ydingo mokinio krepšelio skaičiavimo tiesiog neišgyvena iš skiriamų pinigų, tikino mokytojai.

Mokytojus netenkina ir niekaip nesibaigiančios reformos, planuojama pedagogų kvalifikacija kas ketverius metus, prastėjančios darbo sąlygos.

Kol mokytojai streikavo, į trečiąją pamoką atėję mokiniai būriavosi koridoriuose ir mokėsi.


Šiame straipsnyje: mokytojų streikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
pavyzdingi tie mokiniai----kol mokytojai streikavo---"jie mokėsi koridoriuje",ar dar yra taip....?

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Pritariu, netikiu, kad mokiniai mokėsi. O mokytojams, kurie streikavo reikia skirti drausminę nuobaudą ir nuimti vienos dienos atlyginimą. Ko jie dar nori, gauna apie 2000 tūkst. Lt ir dar nepatenkinti. Jug yra daug pensininkų, tegul eina ilsėtis, o mokytojams padidės krūvis, o tuo pačiu ir atlyginimas. Jie jug labai nori dirbti, tai tegul dirba už pensininkus ir daug uždirbs. Užteks tiems mokytojams pataikauti ir duoti savivalę, susigalvojo, mat, streikus daro, tai ką daryti tiems, kurie uždirba minimumą, o dirba nuo ryto iki vakaro ( pvz. ikimokyklinėse įstaigose auklėtojų padėjėjos, valytojos ir t.t.). Bet kažkodėl tai minimumą gaunantys neina streikuoti, nes žino, kad bus atleisti iš darbo, o mokytojai daro ką nori. Bausti ir tiek juos.

as

as portretas
Gerb.klaipėdiete, ne tam mokytojai 5 metus krimto aukštąjįj mokslą, kad dirbtų už minimumą kaip jūsų minimos valytojos... Ir atkkreipkit dėmesį, kad ne atlyginimo didinimo mokytojai prašė... kažkaip nelabai mokat skaityti, įtariu, kad mokslų tikrai nebaigėt...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių