A. Paniukovas ir toliau lieka „Atlante“

Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubas ir puolėjas iš Rusijos Andrejus Paniukovas pratęsė sutartį, galiosiančią iki 2018 metų pabaigos.

Buvęs Rusijos jaunimo rinktinės žaidėjas Lietuvoje į save didžiulį dėmesį atkreipė 2015-aisiais, jau pirmosiose čempionato rungtynėse į „Trakų“ vartus taikliai spyręs keturis kartus. Per 20 susitikimų pelnęs 20 įvarčių, A.Paniukovas pretendavo į rezultatyviausiojo žaidėjo titulą. Tačiau sezono nebaigė sulaukęs kvietimo žaisti Prancūzijos 2-osios lygos („Ligue 2“) čempionate kovojančiame Ajačo AC „Ajaccio“ klube.

Prieš atvykstant rusui, Korsikos salos ekipa su 2 taškais po 5 turų buvo 17-oje vietoje tarp 20 komandų. Šioje pozicijoje prancūzų komanda liko ir pasibaigus pirmenybėms. 42 taškus surinkusio „Ajaccio“ klubo vadovai, turėję užmiršti ambicingus planus apie patekimą į aukščiausiąją lygą, trynė rankas, kad bent neiškrito į silpnesnę „National“ lygą. 6 įvarčius įmušęs ir buvęs vienas rezultatyviausių ekipoje, A.Paniukovas nesulaukė didelio vyriausiojo trenerio Oliviero Pantaloni pasitikėjimo. Dažniausiai rusas aikštėje pasirodydavo antrąjį kėlinį.

Pasibaigus čempionatui „Atlanto“ puolėju susidomėjo kiek geriau „Ligue 2“ žaidęs Nimo „Olympique“ (43 taškai, 14-oji vieta) klubas. Šioje ekipoje yra rungtyniavęs legendinis Prancūzijos puolėjas Ericas Cantona, nemažiau žinomas Laurentas Blancas.

Po to, kai buvo pasirašyta sutartis tarp „Atlanto“ ir A.Paniukovo, pradėta tartis su „Olympique“ atstovais.

Preliminariai sutarta, kad lietuviškus šaltibarščius mėgstantis puolėjas Nimo komandai bus paskolintas iki naujo Prancūzijos čempionato pabaigos. Tiesa, rugsėjo 25 dieną 22-ąjį gimtadienį švęsiantis rusas dėl kuriozų su vizomis (Lietuvos, Prancūzijos) laiką dar leidžia Maskvoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių