Paplūdimiai poilsiautojams kol kas nesvetingi

Poilsiautojai jau kelias dienas piktinasi, jog paplūdimiai visiškai neparengti vasaros sezonui – nepastatytos persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės.

„Panašu, kad kabinetuose sėdintys valdininkai nejaučia, jog už lango šviečia saulė, kuri vilioja į pliažą“, - ironizavo paplūdimiuose saulės voniomis besimėgaujantys klaipėdiečiai.

Uostamiesčio pliažuose jau kelias dienas gausu besikaitinančių žmonių. Ganėtinai įšilęs oras leidžia kaitintis ne tik kopose, bet ir arčiau jūros. Šilumos išsiilgę klaipėdiečiai traukia į paplūdimius, tačiau komforto juose nėra. Norint persirengti reikia lįsti į krūmus, o prisėsti galima tik ant smėlio.

„Bet pikčiausia tai, jog neveikia ir vienintelis prie pirmosios Melnragės esantis stacionarus tualetas. Jau nekalbu apie tai, kad paplūdimiuose nėra biotualetų, bet devyniais užraktais užrakinta ir vienintelė padori išvietė. Žmonės neturi pasirinkimo, kaip tik eiti šlapintis į kopas. O paskui valdininkai aimanuoja, kad esame nekultūringi“, - pykčio neslėpė užrakintą Melnragės tualetą radusi poilsiautoja Milda.

Tačiau jį prižiūrinčios Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos atstovai patvirtino, jog tualetas jau veikia nuo gegužės 15 dienos. Nuo tada dėl techninių kliūčių jis buvo uždarytas tik vieną dieną.

Melnragės tualetas turi veikti kasdien nuo 9 iki 20 valandos.

Paklausta, kada į paplūdimius bus atvežti suoliukai ir persirengimo kabinos, Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė nė nebandė slėpti, kad inventorius bus atgabentas tik birželio 1-ąją.

„Anksčiau nevešime, nes paplūdimiuose dar nėra gelbėtojų. Neprižiūrimos kabinos ir suoliukai iškart atsidurtų jūroje, tokia mūsų kasmetė patirtis“, - aiškino I.Šakalienė.

Ji teigė, kad penktadienį į paplūdimius atvežtos kelios persirengimo kabinos, kurios bus pastatytos prie pagrindinių gelbėjimo stočių.

Vasaros sezonas Klaipėdos paplūdimiuose prasideda nuo birželio 1 dienos. Nuo šios datos darbą pradės ir gelbėtojai.


Šiame straipsnyje: pliažaipaplūdimiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių