Paplūdimio kavinės baigia sezoną

Verslininkai, turintys kavines paplūdimiuose, baigia sezoną. Pastarosios jau uždaromos, išmontuojamos. Teigiama, kad ši vasara buvo labai prasta. Esą uždirbti nepavyko.

Verslininkai, turintys kavines paplūdimiuose, baigia sezoną. Pastarosios jau uždaromos, išmontuojamos. Teigiama, kad ši vasara buvo labai prasta. Esą uždirbti nepavyko.

"Kokia vasara, taip ir sekėsi. Šiltasis metų laikas buvo lietingas. Tik rugpjūtis – gražus. O vieno mėnesio uždirbti nepakanka", – sakė tris kavines pliaže turinti verslininkė Reda Vismantienė.

Pasak jos, šie metai buvo panašūs į praėjusius: "Nei šis sezonas buvo vykęs, nei praėjęs. Uždirbti nepavyksta, o net ir esant minusui reikia investuoti. Juk kavinės siaučiant audroms griūva, buvo ir sudegusių. Per vieną mėnesį nei susigrąžinsi investuotų pinigų, nei uždirbsi".

Paplūdimiuose kavines turintys verslininkai visada tikisi, kad vasara prasidės birželį, o baigsis spalį. Tačiau geriausiu atveju sezonas trunka pusantro mėnesio.

"Jau net nebėra taip, kaip sakydavo, kad vasara prasideda per Jonines, o baigiasi per Žolinę. Bent šiemet taip tikrai nebuvo", – atkreipė dėmesį verslininkė.

Kavinės paplūdimyje jau uždaromos. Išvežama technika. Panašiu laiku tai įvyksta kasmet.

"Iki rugsėjo 1-osios dirbti yra privaloma. Pats sezonas tęsiasi iki spalio 1 d. Viską po truputį jau baigiame. Paprastai rugsėjį dar vieną savaitę padirbame, kad atvažiavusiems studentams būtų kur apsilankyti, ir tiek. Daugiau nėra prasmes gaišinti darbuotojų. Per daug investicijų, kad kažkas užteitų arbatos atsigerti. Daugiau niekas nieko neperka, nes orai vėsoki", – teigė verslininkė.

R.Vismantienė tvirtino nepastebėjusi, kad poilsiautojai šią vasarą būtų labiau taupę.

Šiuo metu paplūdimyje kavines turintys verslininkai šią veiklą vykdys dar vieną vasarą. Tada baigsis jų sutartis su savivaldybe. Pastaroji buvo pasirašyta penkeriems metams.

"Dar vieną sezoną vargsime. Norisi, kad bent viena vasara būtų gera. Pradėjome su škvalu, taip ir tęsiasi. Nebuvo nė vienos karštos vasaros. Kai gyveni, visos jos atrodo normalios, bet kai dirbi, reikia uždirbti ir išgyventi. Esi visiškai priklausomas nuo orų", – komentavo verslininkė.

R.Vismantienė teigė, jog dar nesvarstė, ar dalyvaus kitame konkurse dėl viešojo maitinimo paslaugų teikimo paplūdimiuose.

"Kol kas sunku pasakyti. Jei bent viena vasara būtų gera, gal tada daugiau optimizmo atsirastų", – tvirtino moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių