Paplūdimio takus niokoja ir vandalai, ir pėstieji

Nors vasara dar nesibaigė dalis paplūdimių medinių takų jau suniokoti. Prieš sezoną jų ir laiptų atnaujinimui išleista pusantro tūkstančio litų.

„Prieš sezoną takai buvo sutvarkyti. Tačiau jais vaikšto daug žmonių. Mediniai takai susidėvi. Juos sulaužo ir vandalai“, – pasakojo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki. Anot jo, ypač yra apgadintas Pirmojoje Melnragėje ties moterų pliažu esantis takas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros poskyris vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė tvirtino, jog šią vasarą suniokota takų panašus skaičius kaip ir praėjusią.

Šią vasarą iš naujo teko remontuoti 280 kvadratinių metrų takų ir laiptų.

„Būna, jog nuo takų nuplėšiamos kelios lentos. Pasitaiko, kad ir jų atkarpa. Taip dažniausiai sniokojami seni takai. Jie paprasčiau nusiplėšia“, – pasakojo J.Rimkienė.

Pasitaiko ir pavojingų situacijų – nuplėšti takai paguldomi vinimis į išorę. Ant jų gali užlipti poilsiautojai ir susižaloti.

Dagiausia takų suniokojama Pirmosios ir Antrosios Melnragės paplūdimiuose.

Prieš sezoną mediniai paplūdimio takai ir laiptai buvo atnaujinti. Pakeistos sutrūnijos lentelės naujomis, jie sutvirtinti. Iš viso suremontuota 1400 kvadratinių metrų takų ir laiptų. Darbai kainavo 150 tūkst. litų.

Šią vasarą kentėjo ir kitas paplūdimyje esantis inventorius. Anot J.Rimkienės, buvo nuluptos ir perlaužtos persirengimo kabinų, suoliukų, šiukšliadėžių lentelės. Tačiau tai pavieniai atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agentas

agentas portretas
Kada Smiltynėje tako krašte bus prikaltos lentos dviračiams stumti ?

emigrant

emigrant portretas
Kaip cia taip mazai pinigu nuvale? Tik 1500 LT, o ne 1,5 milijono... Keista..

germanas cepas.

germanas cepas. portretas
eiline valdininku afiora,nors geguzes 31 diena visoje spaudoje buvo pranesinejama kad papludimai paruosti sezonui ,kad uz 150000 tsk .litu sutvarkyta virs 1400kv.mtakeliu kad uz 300000 ltu isvalyti papludimiai ,nieko to padaryta nebuvo,tik pateikus birzelio 28 dienos foto miesto savivaldybes klerkams ,tris dienas buvo kalami takeliai pirmos antros melnrages ruoze ,tik beda kad is visisku atlieku ,kurios jau po savaites pradejo luzinet ,giruliu papludimys liko netvarkytas .ir taip kas met pabagiami miestieciu pinigai ,ir kaltu vis nera ,
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių