Paplūdimių prieigose nebereikės mokėti rinkliavos

Nuo pirmadienio vadinamojoje žaliojoje – pajūrio zonoje nebereikės mokėti už automobilių stovėjimą. Preliminariais duomenimis šiemet rinkliavos šioje teritorijoje surinkta daugiau.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, pagrindinė priežastis, kodėl surinkta daugiau pinigų – geri orai.

Šiek tiek įtakos turėjo ir tai, kad šiemet rinkliavą už mašinų stovėjimą reikėjo mokėti ne tik paplūdimių prieigose esančiose aikštelėse, bet ir gatvėse.

„Kol kas dar negalime pasakyti, kiek tiksliai surinkta pinigų. Tai paaiškės šią savaitę. Didesnį rinkliavos surinkimą lėmė gera vasara. Apmokestintas stovėjimas gatvėse didelės įtakos neturėjo. Buvo populiarios apie 30 vietų, kur visada stovėdavo automobiliai. Esančios atokiau dažniausiai likdavo tuščios. Jos būdavo užpildytos tik, kai visur kitur nelikdavo vietos“, – teigė vadovas.

Vadinamojoje žaliojoje zonoje yra apie 1 tūkst. 170 automobilių stovėjimo vietų. 1 tūkst. – aikštelėse, apie 140-170 – gatvėse. Šį sezoną buvo dvi dienos, kada netilpo automobiliai.

„Taip buvo per Jūros šventę ir Žolinę. Automobiliai nebetilto aikštelėse. Žmonės pyko, kad negali gauti normalios stovėjimo vietos. Būna metų, kai tokių dienų, yra ne dvi, o daugiau“, – tvirtino G.Neniškis.

Vadovas sutiko, kad reikia didinti stovėjimo vietų skaičių vadinamojoje žaliojoje zonoje, tačiau tai priklauso nuo savivaldybės.

Norint tai padaryti, būtų galima išskirti beržyną, kuris yra aikštelėje vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio prieigose. Teigiama, kad taip be didelių investicijų atsirastų dar 150 vietų.

Pirmadienį bus išmontuojami stovos skaitikliai, kurie buvo pastatyti paplūdimių prieigose esančiose aikštelėse ir gatvėse. Dalis jų bus pastatyti į vietas, kur anksčiau buvo įrengti.

Šiemet vairuotojai galėjo nusipirkti ir mašinų statymo abonentus vadinamojoje žaliojoje zonoje. Mėnesiui jis kainavo 50 litų.

Anot G.Neniškio, abonentai buvo po populiarūs. Juos dažniausiai pirkdavo verslininkai, kurie turi kavines, vykdo prekybą, savo darbuotojams. Per mėnesį būdavo parduodama apie 30 abonementų.

Nuo pirmadienio keičiasi ir rinkliavos už mašinų stovėjimą rinkimo laikas Šiaurės ir Pietiniame rage. Mokestį darbo dienomis ir savaitgaliais reikės mokėti ne iki 22, o 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zaz

Zaz  portretas
Tik reiketu pakomentoti tautai kur tie pinigai eina ir kur panaudojami ...Po apmokestinimo kasko miete padaugejio prabangiu masinu su invalido zenklu ,ne jau visi tikri invalidai ir dar naujos mazinos ...Pagal Ket taisykles P invalido zenkla gali klijuoti tik turintys negalia akivaizdu invalido pozymi ,tai truksta galuniu ribotas judejimas ...O esamu prabangiu masinu savininkai nesimato kadf butu invalidai ,o ta zenkla P uzkisa tik kai stovi mokamoja zonoja ,ar prie prekybos centru invalidu vietoja ...Kas turtinga ir nemoka gudrauja ...

Kerpe

Kerpe portretas
Neveltui Neniskis dziaugiasi???

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Aš taip pat nematau reikalo mokėt už centre mašinos stovėjimą į centrą nevažiuoju, gal kaip čipolino pasakoj ir už orą reiks mokėt dar nesugalvojo naujo mokesčio. . .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių