Paplūdimių prižiūrėtojams – netikėta dovana

Vasarotojai greitai vėl galės naudotis Antrosios Melnragės vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje įrengta daugiafunkce viešųjų erdvių paslaugų stotele, kuri kiek anksčiau tapo vagių taikiniu.

Pasiūlė padovanoti naują

Prieš savaitę ilgapirščiai pasisavino įrenginio saulės bateriją. Nors ji neatsirado, naują paplūdimių prižiūrėtojams pasisiūlė padovanoti lietuviškų saulės modulių gamintojai įmonė „Soli Tek cells“.

„Labai gražus žingsnis. Įmonės atstovai parodė savo gerumą. Akivaizdu, kad jiems rūpi žmonių saugumas. Gražus poelgis. Esame labai dėkingi“, – džiaugėsi biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Pasak vadovo, sulaukus tokio pasiūlymo, susisiekta su stotelės gamintojais. Jie turėjo pakalbėti su bateriją pasisiūliusios padovanoti įmonės atstovais, susiderinti. Planuojama, kad penktadienį modulis turėtų būti montuojamas.

„Žmonės vėl galės naudotis viešųjų erdvių paslaugų stotele“, – teigė direktorius.

V.Urbonas pripažino, kad pradėta galvoti apie didesnę įrenginio apsaugą. Kai įvyko vagystė, nesuveikė signalizacija.

„Nenusileisime vagims ir vandalams. Sieksime, kad paplūdimyje būtų saugu“, – patikino vadovas. Paplūdimyje svarstoma įrengti ir vaizdo stebėjimo kameras.

Vagyste įtaria jaunuolius

Kai kurie miestiečiai pastebėjo, kad stotelės saulės baterija atjungta pakankamai kompetentingai. Vagys išmanė, ką darė, neskubėjo, nes įrenginys nuimtas su laikikliu.

Tačiau V.Urbonas nemano, kad saulės bateriją kažkas pavogė tikslingai: „Veikiausiai pasidarbavo jaunimas. Šiais laikais jis yra technologiškai labai išprusęs.“

Vagių padaryti nuostoliai siekė apie tūkstantį eurų, tačiau pabrėžta ir moralinė žala. Atkreiptas dėmesys, kad stotelėje galima iškviesti gelbėtojus įvykus nelaimei. Tad tokie ilgapirščių veiksmai kažkam gali kainuoti gyvybę.

Uostamiesčio paplūdimiuose dvi viešųjų erdvių paslaugų stotelės įrengtos prieš mėnesį. Viena pastatyta Smiltynės centriniame paplūdimyje, kita – vadinamajame neįgaliųjų pliaže.

Svarbiausias šių stotelių tikslas padėti judėjimo negalią turintiems žmonėms. Prie stotelės privažiavęs neįgalusis turi galimybę vienu mygtuku išsikviesti gelbėtoją, kuris suteiks reikiamą pagalbą. Norinčiajam išsimaudyti bus atvežtas specialus vežimėlis.

Stotelėje taip pat sumontuotas kompresorius, kuriuo dviratininkai gali prisipūsti dviračio padangas, o pramogautojai – kamuolius. Joje įkraunamos mobiliojo ryšio telefonų baterijos, sumontuota ir bevielio interneto prieiga. Stotelės veikia naudodamos saulės energiją.

Didžiausia apsauga – keltas

Į neįgaliųjų paplūdimyje pastatytą viešųjų erdvių paslaugų stotelę vandalai buvo nusitaikę ir anksčiau. Praėjus vos pusantros savaitės nuo tada, kai ji buvo pastatyta, pastaroji išversta.

Chuliganai didelės žalos nespėjo padaryti, nes suveikė signalizacija. Atvykę saugos tarnybos darbuotojai įrenginį rado išrautą. Niekdariai jau buvo pasprukę.

Išversta stotelė greitai atstatyta. Šį kartą įrenginys sutvirtintas dar stipriau.

„Susisiekimas su neįgaliųjų paplūdimiu yra gana geras, tad čia ir atvyksta visokie chuliganai. Smiltynėje didžiausia apsauga – keltas, kuriame yra kamerų. Bet ko neįsineši. Be to, Smiltynės paplūdimius sunkiau pasiekti. Neatbėgsi čia paprastai palakstyti ar padaužyti“, – lygino vadovas.

Ateityje tokias stoteles planuota įrengti ir paplūdimiuose, kur nėra gelbėtojų posto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisve

Laisve portretas
Labai grazus verslo zingsnis. Geras verslas, gera visuomene. Sekmes jums.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių