Paplūdimiuose nori išmaniųjų suoliukų

Paplūdimių prižiūrėtojai svarsto, ką naujo poilsiautojams pasiūlyti kitą sezoną. Norima, kad pliažai taptų modernesni. Gali būti, kad jau kitą vasarą lankytojai galės prisėsti ant išmaniojo suoliuko, o vandens temperatūrą matuos specialus plūduras.

Vietoj sienelės – pievelė

Ruduo pajūryje iš karto parodė tikrąjį savo veidą ir užbaigė paplūdimių sezoną, nors visi tikėjosi dar pasidžiaugti saulėtais ir šiltais orais. Atvėso, dangų aptraukė debesys, nuolat lynoja.

Nors orai nelepina, o paplūdimiuose poilsiautojų nedaug, prižiūrėtojai nesėdi sudėję rankų.

Antrosios Melnragės paplūdimyje, prie centrinės gelbėjimo stoties, buvo sutvarkyta aplinka.

Iki šiol šioje vietoje stovėjo sienelė, tačiau ji buvo jau susidėvėjusi, pakrypusi.

"Matėme, kad žiemos neatlaikys, tad ėmėmės veiksmų", – teigė biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Senoji sienelė buvo išmontuota. Nauja buvo suformuota iš blokelių. Ant viršaus užpilta juodžemio.

"Šioje vietoje atsiras pievelė, skverelis. Aplinka bus gražesnė. Skubėjome baigti darbus, kol neprasidėjo lietūs", – tvirtino direktorius.

Pievelėje galbūt bus pastatyti suolai, kur galės prisėsti lankytojai, ar pasodinta pušų.

Grotų rimtą muziką

Prižiūrėtojai jau galvoja ir apie naują sezoną, nors dar nesibaigė dabartinis. Oficiali jo pabaiga – rugsėjo 15-ąją. Tada paplūdimiuose nebeliks gelbėtojų, bus pradėtas išvežti inventorius.

Lankytojams prižiūrėtojai kitą vasarą tikisi pateikti ne vieną modernią staigmeną. Tačiau joms dar turės pritarti ir lėšų skirti miesto taryba.

"Norime pajūryje įdiegti daugiau technologijų. Šiemet pastatytos daugiafunkcės viešųjų erdvių paslaugų stotelės pasitvirtino. Buvo pastebėtos ir užsieniečių. Technologijos vystosi, ir mes norime eiti į priekį", – tvirtino direktorius.

Viena būsimų naujovių – išmanusis suoliukas. Pastarasis skleistų ne tik internetą, kuriuo galėtų naudotis poilsiautojai, bet ir muziką.

Galvojama, kad vienas galėtų būti pastatytas Melnragėje, o kitas – Smiltynėje.

"Vasarą Smiltynėje realizuotas projektas, kurio metu paplūdimyje buvo klausomasi M.K.Čiurlionio muzikos. Žmonėms patiko. Pagalvojome, kodėl muzikos lankytojai negalėtų klausytis nuolat? Kilo idėja apie išmanųjį suoliuką", – pasakojo direktorius.

V.Urbono nuomone, suoliukas turėtų skleisti rimtąją muziką.

"Žmonės klausytųsi ir atsipalaiduotų", – tvirtino vadovas.

Temperatūrą matuotų plūduras

Prižiūrėtojai taip pat nori paplūdimiuose, prie centrinių gelbėjimo stočių, pakabinti elektronines lentas, kuriose būtų pateikiama informacija apie vandens temperatūrą, vėjo greitį.

Jos galėtų pakeisti medinius stendus, kur šią informaciją ranka užrašo gelbėtojai. Tokias lentas taip pat norima įrengti Smiltynėje ir Melnragėje.

Jau yra pagamintas ir plūduras, kuris matuoja jūros vandens temperatūrą. Norima, kad ši informacija būtų tiesiogiai pateikiama į internetinį puslapį.

Žmonės bet kuriuo metu galėtų susipažinti su šia informacija. Be to, gelbėtojams nereikėtų bėgioti nešiniems termometru ir matuoti jūros vandens temperatūros.

"Norėjome plūdurą išbandyti jau šį sezoną, bet nepavyko. Tikimės, kad kitą sezoną jau galėsime jį naudoti", – vylėsi direktorius.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad šios modernios priemonės nėra labai brangios. Išmanusis suolas kainuoja apie 1 tūkst. eurų, plūduras – 900.

Tačiau vadovas pabrėžė, kad tai tik orientacinės kainos. Tikslios paaiškėtų viešųjų pirkimų metu.

"Jei pasiteisintų ir miesto taryba pritartų, šie projektai galėtų išsivystyti į didelę programą. Tokių naujovių galėtų atsirasti ir kituose paplūdimiuose", – planavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Dar labai trūksta paplūdimiuose vaikų žaidimų aikštelių. Tos ,kurios yra -netvarkingos ir nesaugios, be to-mokamos.O juk vaikui to nepasakysi. Jis mato kokią čiuožyklą ir lipa.Tai neturėtų būti mokama.

to Mildai Debiliauskaitei

to Mildai Debiliauskaitei  portretas
Visiska degrade kioskininke!na kur tu vepla matai ismanuji suoliuka???kokiai reikia buti neisprususiai ir supuvusiom smegenim,kad suteikti kazkokiam daiktui zmogaus savybe!!...

Vėtra

Vėtra portretas
Nesąmonė. Leiskite bent prie jūros, gamtoje pailsėti. Einu klausyti jūros ošimo, vėjo , o ne suoliukų. Absurdas kažkoks.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių