Pajūrio paplūdimiuose pradėjo dirbti gelbėtojai

Kartu su kalendorine vasaros pradžia uostamiestyje oficialiai startuoja maudynių sezonas. Paplūdimiuose nuo šiandien pradeda dirbti gelbėtojai. Kol kas gyvybių sergėtojų pajėgos minimalios, bet po truputį, atsižvelgiant į oro sąlygas, jos bus didinamos.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus Virginijaus Urbono, sezonui spėta pasirengti. Pagrindiniai darbai baigti.

"Inventorius išdėliotas, gelbėtojų komanda surinkta, laikini jų postai gabenami į paplūdimius. Tačiau vienos nakties kaip studentams vis dėlto trūksta", – šmaikštavo vadovas.

V.Urbonas pripažino, kad kai kurie darbai specialiai palikti maudynių sezono pradžiai, kai pradės dirbti gelbėtojai.

Į Melnragės ir Girulių pliažus neskubėta gabenti laikinų postų, montuoti įgarsinimo sistemos, įkurdinti neįgaliesiems skirtos įrangos. Baimintasi, kad statinių ir įrenginių nesukiotų vandalai.

"Kai gelbėtojai budi, prižiūri ir inventorių. Tada saugiau", – komentavo direktorius.

Neįgaliesiems skirtą įrangą Smiltynėje žadama pradėti montuoti dar šią savaitę. Kitos savaitės pradžioje šie darbai vyks ir vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje.

Antrosios Melnragės centriniame pliaže montuojami ir treniruokliai. Manoma, kad įrenginiai bus populiarūs ne tik tarp suaugusiųjų, bet ir vaikų.

Panašūs yra įkurdinti Smiltynėje prie centrinės gelbėjimo stoties, tačiau atsirasiantys Antrojoje Melnragėje yra kur kas didesni.

Nuo šiandien uostamiesčio paplūdimiuose darbą pradeda gelbėtojai. Kol kas veiks tik postai centriniuose paplūdimiuose. Po du gelbėtojus ir slaugytoją dirbs Pirmojoje bei Antrojoje Melnragėse, Giruliuose, Smiltynėje prie centrinės gelbėjimo stoties, prie Senosios ir Naujosios perkėlų.

"Dabar plušės minimalios pajėgos. Kol kas tokių turėtų užtekti. Vanduo dar šaltas, žmonės į jūrą nelabai lenda. Vasaros sezono metu paprastai postuose budi po tris ar net keturis žmones", – palygino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Kaip ir ankstesniais metais, šį sezoną uostamiesčio gelbėtojai ir medicinos darbuotojai paplūdimiuose, kurių ruožas siekia aštuonis kilometrus, budės nuo 9 iki 21 val.

Pamainomis dirbs apie 100 žmonių. Iš jų – 70 gelbėtojų ir 12 bendrosios praktikos slaugytojų.

Maudymosi sezonas uostamiestyje tęsis iki rugsėjo 15 d.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspliažasGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
Urbonui kadencijos neribojamos. Savivaldybei jis nepakeičiamas, savas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių