Paplūdimyje dingo ženklas žymintis rūkymo vietą

Pirmojoje Melnragėje esančiame moterų paplūdimyje prapuolė ženklas, žymintis rūkymo vietą. Pliažo lankytojos svarstė, kam galėjo jo prireikti. Pasak prižiūrėtojų, jiems žalos daugiausia pridaro ne vagys, o ženklus niokojantys terliotojai.

Pirmojoje Melnragėje esančiame moterų paplūdimyje prapuolė ženklas, žymintis rūkymo vietą. Pliažo lankytojos svarstė, kam galėjo jo prireikti. Pasak prižiūrėtojų, jiems žalos daugiausia pridaro ne vagys, o ženklus niokojantys terliotojai.

Rūkymo vieta, pažymėta ženklu, Pirmosios Melnragės moterų paplūdimyje yra įrengta ties pagrindiniu įėjimu, esančiu prie poilsiavietės.

Ženklas prieš keletą savaičių dingo. Liko tik jo stovas ir rėmas.

„Nesuprantu, kam jo galėjo prireikti. Gal kažkas namie norėjo pasikabinti?“ – svarstė moterys.

Nors rūkančios paplūdimio lankytojos ir be ženklo žino, kur yra tam skirta vieta, tačiau jo reikalingumu neabejoja.

„Kartą pakliuvau į labai nemalonią situaciją. Rūkiau tam skirtoje vietoje, o pro šalį ėjusi moteris mane apšaukė. Bandžiau aiškinti, kad čia yra rūkymo vieta, bet ji toliau rėkė. Liepė eiti rūkyti į mišką. Labai originalus pasiūlymas karštą dieną, kai visur sausa. Ženklas tikrai padeda, kai patenki į tokią padėtį“, – pabrėžė viena klaipėdietė.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas tvirtino matęs, kad ženklas, kuris žymi rūkymo vietą, dingo. Artimiausiomis dienomis bus pastatytas naujas.

„Turime sandėlyje. Pastatytume ir dabar, bet nekaip atrodytų, jei vyrai eitų dirbti, kai paplūdimyje daug saule besilepinančių moterų. Palauksime, kol lankytojų bus mažiau“, – teigė vadovas.

Anot V.Urbono, sunku pasakyti, kam prireikė ženklo: „Gal jį vėjas paprasčiausiai nupūtė ir vėliau pavyks rasti? Gali būti, kad ir pavogė“.

V.Urbono teigimu, atvejų, kai paplūdimyje stovintys ženklai pavagiami, pasitaiko retai. Kur kas daugiau žalos padaro terliotojai.

„Pastatėme Antrojoje Melnragėje informacinį stendą, kuriame surašytos paplūdimio taisyklės, vandens, oro temperatūra, bangavimas, o po kelių dienų jis visas buvo apipaišytas. Teko statyti naują ženklą, o jis kainuoja daug“, – pasakojo direktorius.

Paplūdimyje stovintys ženklai sukelia ir kuriozinių situacijų. Prieš keletą metų kažkas buvo perstatęs ženklą, kuris žymi Pirmosios Melnragės moterų pliažo pradžią.

Į įprastą vietą atėjusioms lankytojoms belikdavo tik stebėtis. Vėliau prižiūrėtojai ženklą grąžino į vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių