Paramos bėgime – ir keturkojai

Klaipėdos gyvūnų globos namų "Linksmosios pėdutės" savanoriai organizuoja bėgimą, skirtą paremti prieglaudoje gyvenančius keturkojus. Jo dalyviai į kompaniją kviečiami pasiimti ir savo augintinus.

Labdaringas bėgimas, minint Pasaulinę gyvūnų globos dieną, vyks pirmą kartą. Tačiau organizatoriai įsitikinę – ne paskutinį. Esą ateityje tai galėtų tapti gražia tradicija.

Spalio 4 d. miestiečiai startuos netoli Danės upės esančiame dviračių take. Į renginį klaipėdiečiai kviečiami atvykti 12 val. Numatyta distancija – 5 kilometrai.

Dalyvaus ne tik bėgikų augintiniai, bet ir jų vaikai. Jiems bus skirta atskira dviejų šimtų metrų bėgimo trasa.

"Tėveliai gali bėgti ir su vežimėliais. Išvengėme bet kokio eismo gatvėmis, siekdami užtikrinti bėgikų saugumą", – pabrėžė organizatoriai.

Jų teigimu, kiekvienas paaukotas centas, nubėgtas kilometras ir maloniai išlietas prakaito lašas bus skirti be namų likusiems gyvūnams paremti.

Gyvūnų mylėtojai finišuos šalia burlaivio "Meridianas".

Renginio iniciatorė, pati beglobį gyvūną priglaudusi "Linksmųjų pėdučių" savanorė Rita Girdvainytė pasakojo apie kilusią idėją.

"Norėjome sujungti dvi geras iniciatyvas į vieną. Bėgimas šiuo metu itin populiarus, o šiuo atveju jis taps dar ir prasmingu. Daliai keturkojų gyvūnų prieglauda yra ne laikini, o nuolatiniai namai. Todėl jų išlaikymui reikia nemažai lėšų", – kalbėjo R.Girdvainytė.

Pašnekovės teigimu, klaipėdiečiai – tikri gyvūnų mylėtojai. Anot jos, netrūks ir bėgikų.

Prizininkai, penkių kilometrų greičiausieji vyras ir moteris, atsiims taures, o pirmų trijų vietų laimėtojai – medalius. Organizatorė juokavo, esą vaikų bėgime pralaimėtojų nebus. Taip pat nepatekę ant pakylos bus apdovanoti vardiniais diplomais.

Bėgikų auka – savanoriška ir kiekvienas gali skirti tiek, kiek mano esant reikalinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Evelina, registruokites www.linksmosiospedutes.lt :)

Evelina

Evelina portretas
Kur tiksliai reikia ateiti? Ar reikia registruotis is anksto?

to klaipediietis

to klaipediietis portretas
gi salia eina ir dviraciu takas ir pesciuju, perskirti juosta ti takai, tai tikrai nebus problemos juo begti, kai buvo begimas per zvejo jurmyles, bego visi nuo tauralaukio iki Siaurinio rago
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių