Paramos moksleiviams prašytojų uostamiestyje mažėja

Ir nemokamų pietų savo vaikams mokyklose, ir paramos mokinio reikmenims įsigyti šiemet prašo trečdaliu mažiau klaipėdiečių nei pernai.

Ir nemokamų pietų savo vaikams mokyklose, ir paramos mokinio reikmenims įsigyti šiemet prašo trečdaliu mažiau klaipėdiečių nei pernai.

"Gal tai kažkiek lėmė gerėjanti ekonominė situacija, yra ir kitų objektyvių priežasčių, tačiau faktas tas, jog paramos gavėjų mažėja", – konstatavo Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Šeimoms teikiama dvejopa parama – nemokamas maitinimas mokyklose ir pinigai mokykliniams reikmenims prieš mokslo metų pradžią įsigyti.

Praėjusiais mokslo metais nemokamai buvo maitinami 1 634 uostamiesčio moksleiviai. Šiuo metu gauta 1 012 paraiškų tokiai paramai.

Prašymus dėl nemokamo maitinimo, kad moksleiviai jį gautų nuo mokslo metų pradžios, reikia pateikti iki rugpjūčio 25 d. Jei tai bus padaryta vėliau, nemokamas maitinimas vaikui priklausys tik nuo tos dienos, kai mokykla gaus informaciją apie priimtą sprendimą dėl paramos skyrimo. Prašymus dėl nemokamo maitinimo galima teikti visus metus.

"Jei tik šeimoje pasikeičia finansinė situacija, ji pablogėja, tėvai iškart gali kreiptis į mus ir pradėti tvarkytis dokumentus dėl nemokamo maitinimo. Tačiau jei šeimos finansinė padėtis pagerėja, ji taip pat turi apie tai informuoti mūsų skyrių, tada perskaičiuosime, ar parama turėtų būti nutraukta", – aiškino A.Liesytė.

Mokinio reikmenims įsigyti skiriama 156 litų dydžio suma per metus vienam mokiniui. Jei šis auga socialinės rizikos šeimoje, parama teikiama kortele, skirta pirkti mokinio reikmenis parduotuvėse ir prekybos centruose. "Socialinės rizikos šeimos tikrai nėra dominuojanti paramos gavėjų grupė", – patikino A.Liesytė.

Šiuo metu tokia parama jau skirta 940 vaikų, o pernai tuo pačiu laikotarpiu ją gavo 1 527 uostamiesčio moksleiviai.

Prašymai dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti priimami iki spalio 20 d. Vėliau ši parama nebus skiriama.

Teisę į socialinę paramą moksleiviai turi, jei pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 525 litai. Išimtiniais atvejais parama skiriama, kai pajamos vienam šeimos nariui yra mažesnės nei 700 litų.

"Klaipėdiečiai dar turėtų paskubėti tvarkytis dokumentus ir dėl nemokamo maitinimo, ir dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti. Geriau susitvarkyti anksčiau ir ramiai pradėti mokslo metus nei rugsėjo 1-ąją imti blaškytis", – patarė A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių