Parduotas Palangos policijos pastatas

Kelerius metus tuščias ir apleistas buvęs Palangos policijos komisariato pastatas nuo šios savaitės turi naujus šeimininkus. Turto bankas pastatą su sklypu Vytauto gatvėje pardavė už 574 tūkst. eurų.

Kaina krito

Šiam sklypui su statiniais gana ilgai teko ieškoti savininkų, tad kaina nuo pradinės sumos gerokai smuktelėjo. Vis dėlto aukcionas įvyko, o 1,5 tūkst. kv. m sovietinių laikų pastatas su garažais, katiline, šaudykla ir sandėliais buvo parduotas. Iš viso šiame sklype esantys statiniai užima per 3 tūkst. kv. m.

Tikėtina, jog naujuosius investuotojus labiau domino 1,7718 ha sklypas, o ne griauti tinkami statiniai.

Prieš keletą metų Turto bankas, siekdamas objektą padaryti patrauklesnį investuotojams, kreipėsi į Palangos savivaldybę dėl šios teritorijos detaliojo plano pakeitimo. Esą būta minčių pakeisti šio sklypo žemės paskirtį ir net suskaidyti jį dalimis, parduodant jas su teise toliau vystyti gyvenamąją statybą.

"Siekėme pritraukti kuo daugiau pirkėjų. Šis planas nepavyko, todėl teko parduoti objektą tokį, koks jis yra", – tikino Turto banko Rinkodaros ir pardavimų skyriaus viršininkė Girda Valiulytė.

Tokiems siekiams pasipriešino savivaldybė, išsakydama mintį, jog ši teritorija labiau tinkama turizmui ir rekreacijai vystyti, o ne keturaukščių gyvenamųjų namų kvartalui statyti. Esą planuota šioje vietoje pastatyti kelis 12,5 m aukščio daugiabučius.

Kas yra naujieji sklypo ir statinių savininkai, Turto bankas neatskleidžia.

Parduos urėdų poilsinę?

Netrukus tarp Turto banko parduodamų objektų gali pasirodyti dar vienas gerai pažįstamas pastatas.

Dėl vykstančios urėdijų reformos ir viso urėdijų turto inventorizacijos nuspręsta Turto bankui perduoti Žvejų gatvėje esančią Kretingos urėdijos Palangos girininkijos poilsio namų bazę, pavadintą Mokymo informacijos centru.

Daugybę metų šiame valstybei priklausančiame objekte, 44 kambariuose, ilsėdavosi poilsiautojai. Poilsinę prižiūrintys darbuotojai yra tikinę, jog šis centras išsilaiko iš uždirbamų lėšų ir papildomų pinigų iš urėdijos biudžeto nereikalauja.

"Tai nebuvo neteisėta veikla, tokias paslaugas Mokymo centras galėjo teikti. Gavome nurodymą parengti dokumentus šio objekto perdavimui Turto bankui. Taip ir padarėme, nors kol kas esame atsakingi už pastatą, šildome ir prižiūrime jį. Kada vyks perdavimas, mes nežinome. Aišku tik tiek, kad nuo sausio 15-osios Kretingos miškų urėdijos nebelieka, ji yra išregistruojama. Nuo pirmadienio veiks Valstybinė miškų urėdija, o mes būsime Kretingos padalinys", – tikino Kretingos miškų urėdijos vyr. miškininkas, laikinai einantis miškų urėdo pareigas, Sigitas Kupšys.

Reforma palietė ir keletą Kretingos miškų urėdijos darbuotojų – šeši žmonės nesutiko pereiti dirbti į naująjį darinį. Tarp jų – vienas tarnautojas ir penki darbininkai.

Tebelaukia šeimininkų

Pirkėjo ieškoma ir dar vienam pajūryje esančiam valstybiniam objektui. Už 762 tūkst. eurų norima parduoti Giruliuose, Turistų g. esantį Valstybės kontrolės mokymo centrą su gyvenamosiomis patalpomis.

Bendras statinių plotas – 360 kv. m, po kuriais yra 66,8 arų žemės sklypas.

Pirkėjo laukia ir buvęs Klaipėdos policijos administracinis pastatas Šermukšnių gatvėje, kurio bendras plotas siekia daugiau kaip 1 261 kv. m su 26 arų žemės sklypu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korupcija

Korupcija portretas
Toje vietoje žemės sklypas daugiau vertas. Už metalą išardę statinius gaus 100 000 eurų

Elenai

Elenai portretas
Tai ko nepirkote, kad taip jau pigiai? būtumėt po to brangiau pardavus ir 2 butus nusipirkusi.:) O jei rimtai, tai tas sovietinis avarinės būklės pastatas vargiai ar bent 1/3 kainos sudarė. 1,7 ha žemės sklypas ir ganėtinai puiki vieta atidaryti ramaus poilsio viešbutį, nes tai nėra Palangos centras, o jūra visai netoli, manau investicija verta dėmesio.

elena

elena portretas
Butas tiek tik kainuoja, o cia toki pastata uz kapeikas parduoda Ar cia teisinga?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių