Pareigūnai su ausinėmis važinėjančių dviratininkų bausti negali

Dėl vietos ant šaligatvių su dviratininkais konkuruojantys pėstieji tvirtina, jog šie kelia pavojų dar ir todėl, kad važinėja su ausinėmis ir dėl to negirdi, kas aplink juos vyksta.

Nuo dviratininkų dažniausiai nukenčia pagyvenę žmonės ir vaikai. Ne vienas pargriautas pėsčias žmogus yra minėjęs, kad važiuojantieji dviračiu mano esą privilegijuoti, o jei jie dar ir su ausinėmis, tai pasaulis aplink juos išnyksta.

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika paaiškino, kad Kelių eismo taisyklės nedraudžia dviratininkams ar kitų transporto priemonių vairuotojams būti su ausinėmis. Svarbu, kad muzikos ar kitokių įrašų klausymasis netrukdytų susivokti situacijoje, o vairuotojas girdėtų garsinius signalus, kurie jam būtini.

"Jeigu pareigūnai pastebėtų gatvėje besiblaškantį dviratininką ir suprastų, jog jis pavojingai elgiasi todėl, kad yra su ausinėmis ir negirdi aplinkinių garsų, tokį gali įspėti ar pareikalauti nusiimti ausines. Tačiau bausti neturėtų už ką. Vairuojant negalima naudotis mobiliojo ryšio telefonu, o apie ausines taisyklėse neužsimenama. Be to, man neteko girdėti, kad koks nors eismo įvykis būtų įvykęs dėl panašių priežasčių", – tikino M.Džermeika.

Vis dėlto pareigūnas patvirtino, jog dviratininkai mūsų gatvėse nesilaiko daugybės jiems privalomų reikalavimų ir yra priskiriami prie daugiausiai pažeidimų padarančių eismo dalyvių.
Bene dažniausiai dviratininkai nusižengia per perėjas ne vesdami dviračius, o jas įveikę važiuodami.

"Gatvėse dirbantys pareigūnai pastebėjo, jog dviratininkai neretai jaučiasi taip, lyg jiems viskas būtų leidžiama", – teigė M.Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

5-am

5-am portretas
KET sako 11. Eismo dalyviai, sudarę ar pastebėję kliūtį kelyje, sukėlę ar pastebėję jame pavojų, privalo šią kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti – pranešti policijai, kelio savininkui ar kelią prižiūrinčiai įmonei, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus eismo dalyvius. Realiai to policija padaryti negali nes Kauno gatvės ištisas kliūčių ruožas. Policija manau supranta kad Kauno gatvės netinkamos dviračiams, o uždrausti irgi negali.

KET

KET portretas
Dviračiu šaligatviais važiuoti draudžiama. Tai KET pažeidimas. Jeigu policija į tai nereaguoja, tai parodo jos neveiklumą arba nenorą dirbti.

Luka

Luka portretas
tęsiu: Dabar apie pėsčiuosius: pvz aplink pilį ir santaką yra bendras dviračių-pėsčiųjų takas, mes be problemų apvažiuoajme suaugusius, bet vaikai ant tų takų paleisti be priežiūros, kaip smėlio dėžėj. palaukit, tėveliai, ten ne pieva, o takas-kelias, benrdas tiek jums tiek dviračiams. Tiek yra mandagių dviratinikų, tiek ir pėsčiųjų, ir atvirkščiai, ir eskaluoti šitą temą kaip globalinę problemą neetiška, galima kalbėti apie žmonių, Atskirų žmonių mandagumą ir kultūrą, beje kaip ir apie vairuotojų, prekybininkų, pirkėjų ir t.t. Kaip ir yra tėvų kurie supranta kad takai apie santaką yra takai o ne žaidimo aikštelė, ir vedasi mažamečius už rankutės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių