Parodoje – nenupudruota tiesa apie smurtą

Uostamiesčio savivaldybėje pirmadienį atidaryta fotografijų paroda „Moterys prieš smurtą“ kviečia dar kartą atkreipti dėmesį į opią visuomenės problemą.

Ne vieną šalies miestą spėję aplankyti fotodarbai pribloškia natūralizmu. Jose įamžintos žinomos šalies moterys, padedamos profesionalių grimuotojų, ne tik byloja, kaip atrodo smurtą patyręs, įbaugintas ir pagalbos laukiantis žmogus, bet ir siunčia kitą žinią – kad smurtas savo aukų nesirenka nei pagal amžių, nei profesiją ar užimamas pareigas.

Į idėjos autorės bei vienos iš fotosesijos dalyvių Giedrės Balutytės iniciatyvą atsiliepė 15 moterų, tarp kurių – žinomos televizijos laidų vedėjos Violeta Baublienė, Asta Stašaitytė-Masalskienė, Lavija Šurnaitė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Rūta Janutienė, Rūta Mikelkevičiūtė, atlikėjos Erica Jennings, Šorena, Evelina Anusauskaitė, aktorės Ineta Stasiulytė, Larisa Kalpokaitė, Virginija Kochanskytė, Rimantė Valiukaitė, sportininkė Rita Pivoriūnaitė bei Mis Lietuva Gabrielė Martirosianaitė.

Statistika byloja, jog vien tik 2010 m. Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota beveik 10 tūkst. iškvietimų dėl smurto šeimoje.

Prevencijos padalinių pareigūnai šalies mastu išnagrinėjo per 12 tūkst. prašymų, skundų dėl smurto artimoje aplinkoje, tarp jų dėl smurto prieš moteris – apie 8 tūkst.

Parodos pristatymą lydėjusioje diskusijoje, į kurią kartu su savivaldybės Socialinės paramos skyriumi pakvietė Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras, buvo akcentuota, kad smurto apraiškos – daugialypės. Neretai moterims tenka patirti ne tik fizinę, bet ir psichologinę smurtautojų agresiją.


Šiame straipsnyje: smurtas šeimojeparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratusi

Nesupratusi portretas
Niekada nesupratau moterų kurios gyvena su smurtaujančiais asmenimis.

nesupratusi taipogi

nesupratusi taipogi portretas
kokia prasme tokios parodos??? Kas cia? Menas? Tai musu visuomenes rykste, smurtas ir prievarta brukama mums visur, net ir is parodu saliu jau.

panele

panele portretas
Ir nereikia suprast... Kartais buna tokiu situaciju, jog moterims paprasciausiai nera kur eiti... Tai ir lieka tik kentet, todel paneles, mokykites, dirbkit tam, kad jei kas atistiks, jus galetumet savim pasirupinti ;) O sia paroda manau tikrai reikejo padaryti. Tokiu budu atkreipem demesi i labai didele problema visame pasaulyje. Kuo daugiau reikia tokiu renginiu..!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių