Paruošti paplūdimius vasarai pritrūko laiko

Klaipėdos paplūdimiuose skelbiama vasaros sezono pradžia, tačiau jie dar nėra tinkamai paruošti. Daugiausia rūpesčių kelia medinių takų įrengimas.

Oficiali vasaros sezono pradžia uostamiesčio paplūdimiuose bus paskelbta šeštadienį. Pliažuose pradės dirbti poilsiautojų saugumą užtikrinantys gelbėtojai.

Penktadienį savivaldybės darbuotojai vyko apžiūrėti, ar tinkamai pliažai paruošti vasaros sezonui.

„Situacija paplūdimiuose žymiai geresnė nei prieš dvi savaites, kada vyko patikrinimas. Tačiau rangovai ne viską spėjo paruošti. Darbai dar vyksta“, – apžiūrėjęs pliažus tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, rangovai iki vasaros sezono pradžios nespėjo įrengti medinių takų, vedančių į paplūdimius. Jų trūksta tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės.

„Kažkodėl jie šį darbą paliko paskutinei minutei. Žmonės dirba, bet gal pajėgų trūksta“, – svarstė L.Dūda.

Tačiau, anot vadovo, didelės tragedijos dėl neužbaigtų darbų nėra.

„Poilsiautojų pliaže nėra daug. Mačiau tik vaikų grupę. Orai artimiausiomis dienomis numatomi prasti, o juk viskas nuo jų priklauso. Čia ne Europos čempionatas, kad atėjo laikas ir visi sustoja į paradą. Viską reguliuoja orai“, – tvirtino direktorius.

Klaipėdiečiai skundėsi, kad visiškai pamirštas ir apleistas yra Girulių paplūdimys.

„Artėja vasara, o Giruliuose niekas nėra sutvarkyta. Laiptai taip apipustyti smėliu, kad sunku nulipti. Vos nesusižalojome. Turėklai nudaužyti. Nesuprantu ir persirengimo kabinų išdėstymo. Centriniame paplūdimyje pastatytos dvi, paskui dar dvi už kilometro Palangos link. Takai nesudėti. Giruliai pamiršti“, – pastebėjo klaipėdietė Žydrė.

L.Dūda lankėsi ir Girulių pliaže. Tačiau, anot jo, čia situacija nėra prasta.

„Kuriasi kavinės. Takai sudėti. Laiptai apnešti smėliu. Šeimininkė nuomose gali laiptus nusišluoti, bet čia juk jūra ir paplūdimys. Laiptai negali būti visada švarūs. Smėlio prisineša, kai jais lipa žmonės. Vėliau prižiūrėtojai nuvalys, kai veš šiukšles“, – komentavo direktorius.

Gelbėtojų postai jau atvežti į paplūdimį. Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pabrėžė, kad darbui pasiruošta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Tikekimes, kad ir Smiltyne sutvarke siemet, o net tik ta jusu purvina Melnarage :)

Petras

Petras portretas
Kur ziuri musu miesto sanitarines tarnybos i ta fakta,kad pavyzdziui Invalidu ir paskutintam Giruliu papludimuose visiskai nera tualetu.Muriniai tualetai sugriuvo,o kitokiu paprastai nera.Vat uz masinu stovejima pinigus lupa miesto valdzia,o kad jeigu reikalas prispaus reikia tersti gamta valdziai nusipjauti.

klaipiediete

klaipiediete portretas
Baisu su tokiu savivaldybes poziuriu.Kiek tos vasaros pas mus tebuna,tad nereikia burti blogi orai ar geri.Nors nieko naujo,nes ir ziema ateina netiketai.Viskas pas juos po laiko vyksta,nes per daug klerku visokiu privise ir matyt nebesusigaudo kas uz ka atsakingas
VISI KOMENTARAI 11

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių