Parūpo ir regiono nuomonė dėl aukštųjų mokyklų

Klaipėdos regionas ketina išsakyti savo poziciją dėl Lietuvos valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo. Neseniai vykusiame įvairių aplinkinių savivaldybių institucijų atstovų pasitarime vienybės nebūta itin daug, tačiau sutarta, kad Klaipėdos universiteto uostamiestyje reikia.

Klaipėdos bei kitų regiono savivaldybių atstovus neseniai pasiekė ministro pirmininko raštas. Jame prašoma pateikti bendrą regiono ir savivaldybės teritorijoje esančių aukštojo mokslo institucijų pertvarkos planą.

Šios savaitės pradžioje Klaipėdoje susitiko miestų valdžios, aukštojo mokslo institucijų, profesinių mokyklų, pramonės asocijuotų struktūrų atstovai ir bandė aptarti, kaip būtų galima optimizuoti aukštojo mokslo sistemą regione.

"Būtų daugiau nei naivu tikėtis, kad, susirinkus labai skirtingų institucijų atstovams, iškart pavyks išgryninti ir rasti vieningus sprendimus", – apibendrino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir pridūrė, jog jau pačiame rašte numatytas uždavinys įmanomas labiau tik teoriškai.

Anot jo, kai diskusijoje dalyvauja daug skirtingo kalibro institucijų, tampa sudėtinga apibendrinti vyraujančias nuomones ir gauti vieningą rezultatą.

Vis dėlto, nepaisant pateiktame uždavinyje užkoduotų netobulumų, regionas neketina praleisti progos išreikšti savo nuomonės dėl aukštojo mokslo tinklo optimizavimo.

Susitikimo metu nutarta, kad iki maždaug vasario vidurio visi raštus gavusieji išdėstys savo poziciją ir šiuos atsakymus atsiųs Klaipėdos merui.

Pateiktas nuomones ir siūlymus ketinama apibendrinti ir pateikti ministrui pirmininkui.

"Uždavinio sąlygose yra labai daug ne iki galo suderintų aplinkybių, bet, nepaisant to, neliekame nuošalyje, o kaip nuspręs Vilnius, bus matyti po to", – patikino V.Grubliauskas.

Susitikime aptartas ir Klaipėdos universiteto likimas. Regiono atstovai nedvejojo, kad ši aukštoji mokykla uostamiestyje turėtų išlikti. Tiesa, dar kartą prabilta, kad universitetui reikia ieškoti veiklos optimizavimo būdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Na iš rektoriaus veiksmų ir KU komunikacijos viešumoje neatrodo, kad bent jau universiteto vadovybei rūpėtų išsaugoti universitetą...

Frost

Frost portretas
Trys universitetai: KU, KTU ir VU, sočiai. O kitus gali padaryti padaliniais, fakultetais, institutais ar dar kuo. Anksčiau aukštasis išsilavinimas buvo sunkiai visiems prieinamas todėl ir buvo laikomas prestižišku, o dabar dvejetukininkai susirinkę įsivaizduoja esantys išskirtiniai.

jeigu

jeigu portretas
Yra norinčių mokytis, turi likti tokie universitetai. Manau ne į visas specialybės yra stojančių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių