Pas merą – dėl sklypo naujo teatro statyboms

Rytoj Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė A.Žigaitytė- Nekrošienė, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto dekanas Vytautas Tetenskas, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos direktorius Gintautas Misiukevičius ir KU Senato pirmininkė Daiva Kšanienė susitiks su Klaipėdos meru Rimantu Taraškevičiumi dėl žemės sklypo skyrimo naujojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato statybai.

Susitikimas inicijuojamas atsižvelgiant į Kultūros ministro R.Vilkaičio balandžio 15 d. raštą „Dėl žemės sklypo skyrimo”.

Keturių uostamiesčio kultūros įstaigų atstovai balandžio 22 dieną pasirašė susitarimo memorandumą, kuriuo sutarta po muzikinio teatro vėliava suvienyti jėgas užtikrinant jaunųjų muzikantų kelią į profesiją bei darbą teatre.

„Jaunų, dabar dar tik besimokančių būsimų muzikantų likimas tiesiogiai siejasi su būsimo naujojo teatro pastato ateitimi. Vienijame jėgas kurti naująjį teatrą visapusiškai, visomis prasmėmis: ugdydami naująją muzikantų kartą ir siekdami garantuoti jai profesines perspektyvas, turime nuosekliai eiti į tikslą, kad jis būtų įgyvendintas ir atneštų visokeriopą naudą ne tik būsimiems teatro profesionalams, bet ir Klaipėdos, Lietuvos meno mylėtojams, publikai. Klaipėdai būtinas naujas muzikinio teatro pastatas. Džiaugiuosi, kad tai supranta Kultūros ministras. Mūsų susitikimas pas merą skirtas aptarti ministro raštą, kuriuo miesto vadovas prašomas rasti galimybių skirti žemės sklypą. Tai šiuo metu nesusiję su investicijomis, kaštais, finansų paieškomis. Tai tėra politinės valios ir apsiprendimo dalykas”,  -  įsitikinusi teatro vadovė A. Žigaitytė-Nekrošienė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos muzikinis teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių