Pasieniečiai sulaikė dar vieną “ichtiandrą“

Pasieniečiai Nemune po įspėjamojo šūvio sulaikė į Lietuvą iš Rusijos kontrabandines cigaretes plukdžiusį „ichtiandrą“. 

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai ties Pagėgių savivaldybės Vėžininkų kaimu pastebėjo Nemunu iš Rusijos plaukiantį asmenį, kuris paskui save tempė dėžių virtinę.

Tolėliau upėje budėjo VSAT ir tarnybinės motorinės valties ekipažas, kuriam tuoj pat buvo perduota informacija apie pažeidėją. Šiam perplaukus upės vidurį, kuriuo eina Lietuvos ir Rusijos siena, ir likus maždaug dvidešimčiai metrų iki kranto, pasieniečiai valtimi užtvėrė „ichtiandrui“ kelią atgal.

Sulaikymo metu Viešvilės užkardos pasienietis iš tarnybinio šautuvo „Winchester Defender“ paleido vieną įspėjamąjį šūvį į orą. Pažeidėjas sulaikomas nesipriešino, klusniai priplaukė prie VSAT pareigūnų valties ir buvo palydėtas iki kranto. 

Plaukmenimis avėjęs bei hidrokostiumu vilkėjęs tvirto sudėjimo vyras turėjo peilį su įmaute. Sulaikytasis prisistatė 31 metų Rusijos piliečiu.

Paaiškėjo, kad „ichtiandras“ į Lietuvą plukdė aštuonias dėžės cigarečių „Prima“ bei „Optima Lights“. Rūkalų pakuotės buvo sandariai apvyniotos juoda polietileno plėvele, aprištos virvėmis ir apvyniotos lipnia juosta. 4 tūkst. kontrabandininko atplukdytų cigarečių pakelių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Vyras dviem paroms uždarytas į areštinę, o VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dėl kontrabandos gabenimo pažeidėjui pradėta ir administracinė teisena. „Ichtiandro“ gabentas kontrabandinis krovinys laikinai saugomas Viešvilės užkardoje.

Iš viso šiemet Pagėgių pasieniečiai sulaikė 4 plaukikus, iš Kaliningrado srities Nemunu į Lietuvą bandžiusius atplukdyti cigarečių. Du iš jų plukdė po 3 tūkst. pakelių cigarečių, vienas - 4 tūkst., o dar vienas - 14,5 tūkst. pakelių.

Paprastai tokiai užduočiai parenkami fiziškai stiprūs jauni vyrai, kurių tikslas - per 4-6 minutes iš Kaliningrado srities atitempti krovinį prie Lietuvos kranto, čia jį palikti ir kuo greičiau nerti atgal į Rusijos pusę.


Šiame straipsnyje: ichtiandras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių