Pasigedo įstaigų vadovų nuopelnų

Tvirtinant priedus už gerą darbą uostamiesčio švietimo ir sporto įstaigų vadovams, neišvengta diskusijų. Vieni tarybos nariai baksnojo į netikslius paskatinimo kriterijus, kiti pasigedo išvardintų nuopelnų.

Priedai už gerą darbą skirti 61 mokyklų, darželių, sporto įstaigų vadovui. Jie svyruoja nuo 10 iki 30 proc., atsižvelgiant į pasiektus rezultatus. Priedams reikės 230,8 tūkst. eurų, įskaitant socialinio draudimo įmokas.

Anksčiau priedai švietimo ir sporto įstaigų vadovams buvo skiriami mero pavedimu.

Tačiau nuo rugpjūčio 1-osios tvarka pasikeitė. Numatyta, kad minėtus priedus turi tvirtinti miesto taryba. Kokio dydžio paskatinimas skiriamas, priklauso nuo mokslo metų kokybinių rodiklių.

Vadovus vertina ir jų pateiktus dokumentus Švietimo įstaigų vadovų darbo santykių reguliavimo komisija. Skiriami balai.

Tarybos nariams kilo klausimų dėl tam tikrų kriterijų. Tarybos narė Nina Puteikienė atkreipė dėmesį, kad vienas iš jų yra investicijų pritraukimas į įstaigas.

„Tai skatina įstaigų vadovus organizuoti nelegalias rinkliavas iš tėvų. Tokių signalų tarybos nariai gavo. Pinigai buvo renkami ir baldams, ir multimedijai. Su tokiais kriterijais skatiname įstaigų vadovus reketuoti tėvus“, – tvirtino politikė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aiškino, kad vertinama, kiek investicijų pritraukiama iš ES fondų, dalyvavimas jos programose, aplinkos pagerinimą.

„Neina kalba apie jokias rinkliavas“, – akcentavo vadovas.

N.Puteikienė tvirtino, kad minėtame kriterijuje tokių dalykų paminėta nėra. Kalbama tik apie investicijas ir jų pritraukimą.

„Kriterijai turėtų būti aiškūs“, – pabrėžė politikė.

Tarybos narė Ligita Girskienė teigė, kad prie priedų turėtų būti nurodyta ir už kokius nuopelnus jie skiriami: „Skiri metinį didelį priedą, o nežinai, už ką“.


Šiame straipsnyje: priedaiVadovaimiesto taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
labai teisingas klausimas tarybos narės L.Girskienės - skiri priedą , o nežinai už ką . Manau būtinai turi būti nurodyta už kokius nuopelnus skiriamas priedas. O tai kaip sovietiniais laikas - priedas už gerą darbą :) .

Aistė

Aistė portretas
Už parašytus mokytojų projektus dešimt procentų priedus gauna vadovai. Tai ar tai mokytojui motyvacija rašyti projektus? Nemanau.

?

? portretas
Labai gera tarybos narių diskusija, prieš skiriant vadovams priedus. Ištikrųjų skiria tokius didžiulius priedus, po antrą atlyginimą, už ką??? Yra tokių vadovų, kur nieko per dieną nedaro darbe, parašiuką suraizgo ant įsakymo, ar kito kokio dokumento ir tai skaito, neskaito, dzin, svarbu pasirašiau. O sekretorė turi pasukti galvą, ar gerai parašiau įsakymą, ar gerai sudėliojau žodžius. Suprantu, vadovams atsakomybės yra, bet galėtų ir jie patys nors kiek pajudėti. Kaip . N. Puteikienė sako- pritraukti investicijų mokykla ir pan. Kas visą darbą padaro-daugiausia turi galvoti mokytojai, pavaduotojos. Kas visą popierizmą didžiulį sutvarko. Man tų sekretorių labai gaila, kad jos dirba už minimumą. Niekaip nesuprantu, kad joms tik tas minimumas mokamas. Negi negalima atrasti lėšų, nors kiek pakelti atlyginimą. Jos dabar prilygstamos valytojom. Absurdas kažkoks.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių