Pasiklydęs vaikas iš Girulių atsidūrė Antrojoje Melnragėje

Poilsiautojams su mažais vaikais trūksta atsakingumo, pastebi paplūdimiuose budintys gelbėtojai.

Jiems kone kasdien tenka įspėti tėvus nepalikti savo atžalų be priežiūros – šeštadienį pasiklydęs 3–4 metų mažylis sugebėjo nupėdinti iš Girulių į Antrąją Melnragę.

Šeštadienį Girulių paplūdimyje vaiko pasigedusi mama kreipėsi į gelbėtojus. Žmonių buvo tiek daug, kad iš pradžių nepavyko nustatyti, į kurią pusę patraukė mažametis.

Pasimetęs vaikas per 15–20 min. sugebėjo įveikti nemenką atstumą. Greitai sureagavę budėtojai jį rado Antrosios Melnragės paplūdimyje.

„Dažniausiai pasitaiko tipinė situacija – tėvai atsipalaiduoja, pradeda degintis, o kai yra toks didelis žmonių srautas, vaikui užtenka paeiti vos kelis žingsnius. Tuomet, nebematydamas savo tėvų, jis dažniausiai pradeda bėgti ir per gana trumpą laikotarpį gali nukakti nemažą atstumą“, – komentavo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Jo teigimu, neretai būna ir taip, kad tenka ieškoti ne paklydusių vaikų, o jų tėvų.

Įspėjama, kad poilsiautojai turėtų būti atidesni ir akyliau prižiūrėti jūroje besimaudančias savo atžalas.

„Juk vienas neatsargus žingsnis, nedidelė duobė – ir gali įvykti nelaimė. Tėvai per daug atsipalaidavę ir galvoja, kad jų vaikams nieko neatsitiks“, – sakė A. Siakki.

Per pastarąsias kelias dienas saulės vonių Klaipėdos paplūdimiuose neištvėrė keli vyresnio amžiaus poilsiautojai ir žmonės, kurių silpna širdis. Žmonėms medikų pagalbos prireikė dėl pakilusio spaudimo, nudegimų, kelis ištiko saulės smūgis, būta ir nedidelių traumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių