Pasirašyta sutartis dėl Klaipėdos uosto kanalo gilinimo

Trečiadienį tarp Uosto direkcijos ir olandų įmonės „Van Oord Dredging and Marine Contractors BV“ buvo pasirašyta sutartis dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivybos kanalo gilinimo ir platinimo.

Minėtos įmonės pasiūlymas buvo pasirinktas iš 6 pasiūlymų, kuriuos pateikė užsienio kompanijos.

Darbai, kurie truks vienerius metus, kainuos 129, 5 milijonus litų.

Pasak Uosto direkcijos, laivybos kanalo gilinimo ir platinimo projektas yra ypač svarbus Klaipėdos uostui. Jį įgyvendinus uosto plotis padidės iki 150 m (šiuo metu yra 120 m), o gylis - iki 14,5 m (šiuo metu yra 13–13,5 m). Todėl padidės didžiųjų laivų plaukimo ir manevravimo uoste saugumas bei paties uosto konkurencingumas ir pralaidumas kaimyninių uostų atžvilgiu.

Pasiekus tokius uosto laivybos kanalo parametrus, bus sudarytos sąlygos priimti didesnio ilgio ir pločio postpanamax laivus, kurių ilgis siekia 300–310 m, o plotis – 40 m.

Projekto įgyvendinimas prasidės dar šiais metais, panaudojant ES paramos lėšas.

„Verta atkreipti dėmesį, kad ši sutartis yra rekordininkė netgi keliais aspektais: pirma – savo verte tai yra pati didžiausia Uosto direkcijos pasirašyta ir galiojanti sutartis šiuo metu, antra – tai yra didžiausios apimties ir vertės gilinimo sutartis per visą uosto istoriją, trečia – didžiausia pagal finansines apimtis sutartis per visą uosto istoriją, ketvirta – ši sutartis taip pat bus didžiausios vertės sutartis, kuri bus įgyvendinama naudojant Europos Sąjungos lėšas. Džiugu dar ir dėl to, kad sėkmingai pasirašėme sutartį ir turime rangovą likus 16 dienų iki paraiškos ES finansavimui pateikimo. Kaip žinia, paraiškos pateikimo data šių metų spalio 28 diena, o vienas iš privalomų jos komponentų yra pasirašyta ir galiojanti rangos sutartis“, – teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Remiantis pasirašyta sutartimi, orientacinis kasamo grunto kiekis per I darbų etapą sudarys 3 859 800 kubinių metrų. Numatomų iškelti riedulių orientacinis kiekis: nuo 0,8 iki 1,5 m diametro – 440 vnt., didesnio negu 1,5 m diametro – 57 vnt.

Per II darbų etapą orientacinis kasamo grunto kiekis – 655 200 kubinių metrų. Taip pat planuojama iškelti 50 riedulių nuo 0,8 iki 1,5 m diametro ir aštuonis - didesnio nei 1,5 m diametro.

Pagal šią sutartį kasamo grunto įkainis – 28,68 Lt už 1 kubinį metrą.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
uz tokius pinigus nauja iskasciau , smeli palangai atiduociau arba tiesiog parduociau dvigubas pelnas

x

x portretas
sutartis ? pasirasytas ? :D

to 666

to 666 portretas
nelabai kas pirktu tavo smeli is uosto exvatorijos idant jis nera jau visai svarus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių