Paskelbė vasaros sezono pradžią

Klaipėdoje oficialiai vasaros sezonas prasidės anksčiau nei startuos kalendorinė vasara. Gelbėtojai uostamiesčio paplūdimiuose pradės budėti jau šeštadienį. Į paplūdimius jau suvežtas beveik visas inventorius.


 

Klaipėdoje oficialiai vasaros sezonas prasidės anksčiau nei startuos kalendorinė vasara. Gelbėtojai uostamiesčio paplūdimiuose pradės budėti jau šeštadienį. Į paplūdimius jau suvežtas beveik visas inventorius.

Oficiali vasaros sezono pradžia skelbiama savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Pastarasis jau pasirašytas. Šiemet vasaros sezonas uostamiestyje prasidės šeštadienį.

Darbą paplūdimiuose pradės gelbėtojai. Paskutinės jų grupės mokymai vyko šią savaitę.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas tvirtino, kad kol kas gelbėtojai dirbs ne visu pajėgumu, bet priežiūra bus.

„Aišku, kol kas maudytis niekas nepuls. Tačiau priežiūra reikalinga. Labai kenčiame nuo vandalų. Pirmojoje Melnragėje jau trečią kartą perdažome tualetą, sienelę, nes sudarko „grafitininkai“. Laužo viską. Gelbėtojai juos sudrausmins. Galėsime baigti viską susidėlioti, perdažyti. Jei N.Šulija įsakymą būtų pasirašęs, tai gal ir gerų orų sulauktume“, – šmaikštavo vadovas.

Į paplūdimius šią savaitę vežamos persirengimo kabinos, suolai, šiukšliadėžės. Smiltynėje jos jau išdėliotos. Melnragės ir Girulių pliažuose šie darbai turėtų būti užbaigti artimiausiomis dienomis.

Inventorius paplūdimiuose nesikeis. Bus naudojamos tos pačios persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės. Konteineriai ypač pasiteisino.

„Jie labai patogūs. Įdedame maišus, plastikas nepritraukia kvapų kaip medis. Be to, yra dangtis. Šiukšlių neišnešioja paukščiai, mažiau vilioja širšes. Palanga ir panašius konteinerius paplūdimiuose naudoja“, – komentavo direktorius.

Po vieną naują šiukšliadėžę yra įrengta takuose, kurie veda į Pirmosios, Antrosios Melnragės ir Girulių paplūdimius. Jos medinės, nulakuotos.

„Kol kas tai bandomasis variantas. Žiūrėsime, kaip įvertins miestiečiai ir spręsime, ar tokias statyti. Mes įsivaizduojame, kad tokios yra tinkamos. Tačiau pakeisti visas, reikėtų investicijų“, – tvirtino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietis.

miestietis. portretas
PAZIUREJUS I FOTO-KAZKOKS SIUKSLYNAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių