Paskelbti šių metų Lietuvos burlenčių čempionai

Sekmadienį Kuršių mariose baigėsi 2011 metų Lietuvos burlenčių čempionatas, vainikavęs visas šių metų burlenčių sporto varžybas. Per keletą vėjuotų dienų bei įtemptų kovų mariose ir Baltijos jūroje buvo išaiškinti stipriausieji šalies bangų (angl. Wave), formulės (angl. Formula) ir slalomo rungčių burlentininkai.

Šių metų šalies bangų rungties čempionu tapo 46-erių vilnietis Darius Mikelionis, aplenkęs 35-erių metų klaipėdietį Viktorą Šeputą (II vieta) ir 39-erių metų vilnietį Artūrą Morauską (III vieta).

Formulės ir slalomo čempionu tapo 25-erių metų kaunietis Karolis Sipavičius, aplenkęs abiejų rungčių antrosiose vietose likusį kaunietį Mantą Gresevičių (29 m.), o trečiosiose – kaunietį Giedrių Liutkų (35 m.).

Vaikų iki 17 metų slalomo rungtyje stipriausias buvo Gargžduose gyvenantis šešiolikmetis  Ignas Drevinskas, aplenkęs trylikamečius vilniečius Luką Namavičių (II vieta) ir Mindaugą Gradauską (III vieta).

„Iš viso per 5 varžybų dienas buvo įvykdyti 56 plaukimai. Nugalėtojai buvo išaiškinti tik paskutinių plaukimų metu, nes įtempta kova virė dėl kiekvieno taško ir kiekvienos pozicijos“- sakė čempionato vyriausiasis teisėjas Mindaugas Čirvinskas.

Anot jo, visos rungtys buvo stiprios - dalyvavo pajėgiausi šalies burlentininkai.

Iš viso varžybose dalyvavo per 50 Lietuvos sportininkų ir svečių iš Latvijos.


Šiame straipsnyje: burlentės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Dariau, nuo kada pasidarei vilnietis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių