Paskutinė kruizinio sezono kregždė

Penktadienį savo viešnage Klaipėdoje kruizinį sezoną turėtų pabaigti čia atplauksiantis laivas "Marco Polo". Skaičiuojama, jog Klaipėdą šią vasarą aplankė apie 70 tūkst. turistų, kuriuos atplukdė 60 keleivinių lainerių.

Penktadienį Klaipėdoje turėtų švartuotis su Bahamų vėliava plaukiojantis "Marco Polo". Tai paskutinis kruizinis laineris, užsuksiantis į mūsų uostamiestį šiemet.

Šiuo laivu į mūsų miestą atvyks 757 turistai iš įvairių pasaulio šalių. Didžioji dauguma atvykstančiųjų - turistai iš Jungtinės Karalystės, Australijos, Kanados bei JAV. Vizito metu svečiai lankysis Klaipėdoje, Palangoje bei Kuršių Nerijoje.

Įdomus faktas. Nuo 1965 iki 1991 m. šis laivas plaukiojo su Sovietų Sąjungos vėliava ir vadinosi "Aleksandr Pushkin".

Per 2018 m. kruizinį sezoną Klaipėdoje apsilankė daugiau nei 70 tūkst. kruizinių turistų. Remiantis 2018 m. atlikta kruizinių turistų apklausa, Klaipėdoje vienas, kruiziniu laivu atvykęs turistas, išleidžia apie 40-50 eurų.

Anot Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, įvertinus atvykusiųjų srautus, galima teigti, jog kruiziniai turistai Lietuvos biudžetą papildė daugiau nei 2,5 mln. eurų.

Šiais metais kruizinių laivų sezonas truko lygiai pusmetį – jis prasidėjo balandžio 17-ąją, o baigsis penktadienį, spalio 19 d.

Vienas didžiausių laivų – net 316 m ilgio "Mein Shiff 1" mieste per pastarąjį pusmetį lankėsi net penkis kartus.

Jau dabar aišku, kad kitais metais į Klaipėdą ketina atplaukti 53 laivai, o 2020-aisiais užsiregistravo jau 35 laineriai.

Per pastaruosius keturiolika metų daugiausia laivų buvo atplaukę 2007 m. – 64, po 63 laivus – 2014 ir 2017 m. Mažiausiai jų lankėsi 2011-aisiais – 37 laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių