Pasukamąjį tiltelį grąžins gegužę

Istorinis pasukamasis tiltelis į savo vietą sugrįš tik gegužę, nors buvo prognozuota, kad jo remontas užtruks du mėnesius.

Remontuoti tiltelis išvežtas pernai spalį, o iš savo vietos jis buvo išmontuotas daugiau nei prieš metus.

Šiandien Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius su Danės krantines ir Pilies uostelį rekonstruojančios bendrovės „Hidrostatyba“ atstovais apžiūrinėjo pasukamojo tiltelio vietą, aiškinosi, kaip tvarkomos krantinės, prie kurių jis turės būti pritvirtintas.

„Labai noriu, kad pasukamasis tiltelis greičiau grįžtų į savo vietą, todėl ir prižiūriu, kaip remontuojamas jis bei krantinės“, - aiškino R.Taraškevičius.

Tiltelis yra rekonstruojamas bendrovės „Viadukas“ teritorijoje, nes jį remontuoja įmonės darbininkai.

„Tiltelis yra uždengtas stogeliu, o darbininkai atlieka labai didelį darbą. Tiltelis yra tragiškos būklės, reikia atskirai išimti kiekvieną jo elementą, išlyginti ir vėl įdėti į vietą. Pagal grafiką tiltelis turi būti suremontuotas iki gegužės“, - teigė meras.

Tai, kad tiltelio vis nėra, klaipėdiečiams ir neringiškiams jau šį mėnesį sukels nemažai nepatogumų. Į Smiltynę plukdantys keltai laikinai švartuosis Kruizinių laivų terminale. Norint į jį patekti iš miesto, teks kulniuoti ne vieną kilometrą. Jei būtų tiltelis, kelias iki Kruizinių laivų terminalo gerokai sutrumpėtų.

Kai tiltelis, kuriam yra apie 150 metų, bus grąžintas į vietą, anot R.Taraškevičiaus, reikės pradėti ieškoti galimybių jį sukinėti ne tik rankiniu būdu, bet ir mechaniškai.

Pasukamojo tiltelio rekonstrukcija gali kainuoti apie 700 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių