Pasukamasis tiltelis vėl tarnaus žmonėms

Penktadienį statybininkai prie pasukamojo tiltelio plušėjo paskutinę dieną – nuo šeštadienio jis vėl bus atiduotas pėstiesiems.

Pabaigti tiltelio rekonstrukcijos ir montavimo darbus paskubino Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius. „Atrodytų, kad viskas daroma ne dėl žmonių. Tiltelis jau sumontuotas, išbandytas, juo galima vaikščioti, tačiau neleidžiama, nes jo dar neapžiūrėjo valstybinė komisija ir nepripažino tinkamu naudoti. Jei vadovautumėmės tokia logika, tai ir Mokyklos tiltu, kol jis buvo remontuojamas, negalėjome leisti važiuoti mašinoms“, - teigė R.Taraškevičius.

Todėl penktadienį buvo sudaryta darbo grupė, kuri įvertino tiltelio būklę, nustatė, kad jis nekelia grėsmės žmonėms, todėl gali būti eksploatuojamas.

„Nuo šeštadienio žmonės jau tikrai galės vaikščioti tilteliu. Tądien atplauks ir kruiziniais laivas, kurio turistams jau bus lengviau pasiekti senamiestį“, - garantavo miesto vadovas.

Darbo grupei vadovavęs Statybos ir infrastruktūros plėtrios skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Stasiulis teigė, jog apžiūrint tiltelį pastebėta šiokių tokių trūkumų, tačiau jie pėstiesiems įtakos neturės.

„Ne visai sklandžiai tiltelis sukasi. Be to, jau nurodėme, kad būtų pagaminti nauji pasukimo raktai. Tačiau šios smulkios problemos nesutrukdys jau nuo rytojaus tiltelį grąžinti žmonėms“, - teigė R.Stasiulis.

R.Taraškevičius prognozavo, jog per porą mėnesių gali būti sumontuotas įrenginys, kad tiltelį būtų galima valdyti ne tik rankiniu būdu, bet ir mechanizuotai. „Nepraėjo nė pusę metų ir paveldosaugininkai pakeitė nuomonę. Dabar jie jau kategoriškai nebesipriešina, kad tiltelis būtų valdomas mechanizuotai. Projektas jau parengtas, dabar vyksta jo derinimas“, - informavo meras.

Techninio paveldo objektu pripažintas pasukamasis tiltelis, kuriam yra apie 150 metų, buvo išmontuotas daugiau nei prieš pusantrų metų.


Šiame straipsnyje: pasukamasis tiltelistiltelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių