Patalpoms muziejuje – nuomininko paieškos

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija skelbia konkursą ir ieško muziejaus patalpų nuomininko. Tačiau neaišku, ar daug ką pavyks sudominti žiemą nešildomomis patalpomis.

Parko direkcija viešąjį konkursą sumanė rengti po preliminaraus pokalbio su vieno privataus miško darželio atstovėmis.

„Smiltynėje esančiame muziejuje vasarą mes vykdome įvairias veiklas, o žiemą jos stovi tuščios. Tai apie 25 kv. metrų erdvės. Tiesa, jos žiemą yra nešildomos“, – tikino Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser.

Parko direkcija negali patalpų išnuomoti be viešojo konkurso.

„Apskaičiuota, kad tokios patalpos nuoma tėra apie 230 litų per mėnesį. Nors tai ir nedidelė suma, tačiau mažai tikėtina, kad susidomėjimas bus didelis“, – pripažino A.Feser.

Idėją šiose patalpose įkurti vaikų darželį pasiūlė vienos privačios iniciatyvos autoriai.

Miško darželį šiemet Smiltynėje organizavusi Dovilė Urbonavičienė tikino, kad dar nėra apsispręsta, ar vaikų darželis tikrai kursis po muziejaus stogu.

„Dar yra laiko, pasvarstysime. Kol kas nesame apsisprendę, ar tikrai mums šių patalpų reikia“, – pasakojo D.Urbonavičienė.

Moteris pripažino, kad Skandinavijoje populiarūs lauko darželiai sunkiai skinasi kelią Lietuvoje.

„Lietuviai sunkiai priima tokias naujoves. Mums tai pirmoji žiema ir kol kas tikrai yra štilis. Daugiau vaikučių turime vasaros metu“, – pripažino klaipėdietė.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė tikino, kad vaikų darželio įsikūrimas muziejuje būtų sveikintinas dalykas.

„Juk vaikai visą dieną praleidžia gamtoje. Mes už tai, kad ši iniciatyva plėstųsi. Tokie vaikų darželiai itin populiarūs Skandinavijoje. Ateityje bendradarbiaujant su tokio miško darželio įkūrėjais galima būtų organizuoti ir kitokias veiklas“, – tvirtino A.Feser.

Pajūrio regioninio parko direkcija taip pat skelbia konkursą patalpų nuomai. Norima išnuomoti 94 kv. metrų ploto patalpas, skirtas lankytojų maitinimui. Kavinę galima išsinuomoti už 9 tūkst. litų metinį mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių