Pateikta Palangos aplinkkelio techninė specifikacija

Kelių tiesimo įmonės ir investuotojai, besidomintys galimybe tiesti Palangos aplinkkelį, kviečiami susipažinti su jo techninės specifikacijos projektu.

Iki balandžio 21 d. Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) galima peržiūrėti techninės specifikacijos projektą, teikti savo pasiūlymus ir pastabas.

Savo nuomonę gali teikti pavienės įmonės, jų grupės, asociacijos ir kiti suinteresuoti asmenys. Įvertinus gautus pasiūlymus ir pastabas, bus skelbiamas „Palangos aplinkkelio tiesimo ir eksploatacinės priežiūros vykdymo projekto“ įgyvendinimo viešųjų pirkimų konkursas.

Palangos aplinkkelio projektas bus vykdomas viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu. Galimybė iš anksto, prieš paskelbiant viešųjų pirkimų konkursą, susipažinti su numatoma projekto technine specifikacija yra įprasta praktika įgyvendinant tokio pobūdžio projektus.

Taip siekiama projektu besidominčioms įmonėms ir galimiems investuotojams suteikti kuo daugiau galimybių išsamiai susipažinti su numatomais darbais ir projekto įgyvendinimo sąlygomis bei pareikšti savo nuomonę. Pasiūlymai ir pastabos bei atsakymai į juos bus teikiami tik CVP IS susirašinėjimo priemonėmis.

Palangos aplinkkelio projektavimo ir tiesimo darbus vykdys viešąjį konkursą laimėjusi privati įmonė. Vėliau ji taip pat atliks aplinkkelio remonto darbus, teiks visas kelio priežiūros paslaugas.

Partnerystės sutartį numatoma sudaryti 25 metams, maksimali projekto vertė – 88,6 mln. litų.

Konkursą laimėjusi įmonė per pirmuosius dvejus metus savo lėšomis nuties aplinkkelį ir dar 23 metus jį remontuos bei prižiūrės. Atlygis už atliktus darbus ir paslaugas valstybės lėšomis bus mokamas tik nuo trečių metų ir bus išmokėtas per likusius 23 metus.

8,25 km ilgio Palangos aplinkkelis bus magistralinio kelio Klaipėda–Liepoja dalis. Nuo kurortinio miesto jis nukreips tranzitinį transportą, važiuojantį pro Palangą Liepojos, Klaipėdos ir Šiaulių kryptimis. Tai padės išvengti spūsčių, dėl išaugusio transporto srauto susidarančių Palangos miesto Klaipėdos plento ir Kretingos gatvėse.


Šiame straipsnyje: Palangos aplinkkelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių