Patriotai Kovo 11-ąją Jūrų muziejų lankys nemokamai

Kovo 11-ąją  – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną lankytojai, turintys Lietuvos valstybinės vėliavos spalvų atributus, į muziejų bus leidžiami nemokamai.

„Kovo 11-oji –mūsų visų šventė. Tad ir švęskime ją, dalindamiesi tuo, ką sukūrėme per dvidešimt dvejus laisvės metus. Rengdami šią akciją kartu norime paskatinti ir aktyviau naudoti trispalvę atributiką. Geltona, žalia, raudona – tai juk tikros atgimimo, pavasario spalvos“, – sako muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Šaltuoju metu laiku Jūrų muziejus dirba tik savaitgaliais. Nors delfinariumas uždarytas rekonstrukcijai, tačiau susipažinti su jūrų pasaulio istorija ir gamta per dvi  dienas atvyksta apie 200 lankytojų.

Kol dar ne sezonas ir nėra tūkstantinio lankytojų antplūdžio, galima ramiai apžiūrėti Jūrų gamtos, akvariumo ekspozicijas, dalyvauti šeštadienį ir sekmadienį rengiamose nemokamose specialiose popietėse, supažindinančiose lankytojus su muziejaus augintiniais iš arčiau, teigiama pranešime spaudai.

Auga susidomėjimas ir laivybos istorija. Dažnai pastebima, kad tėveliai, palikę vaikus gyvūnijos pasaulyje, skuba susipažinti su istorinės ekspozicijos muziejaus salėmis. Juolab, kad jose užfiksuoti Lietuvos, kaip jūrinės valstybės formavimosi pagrindiniai momentai. Itin patraukli lankytojams yra naujausia ekspozicija „Klaipėdos burinis laivynas“, kuri ne tik supažindina su burlaivių epocha Lietuvoje, bet ir mažam, ir dideliam leidžiama pasijusti tikru jūrininku – imti į rankas šturvalą ir įvesti laivą į virtualų istorinį Klaipėdos uostą.


Šiame straipsnyje: Lietuvos jūrų muziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių