Patruliai drausmina paplūdimyje girtaujančius poilsiautojus

Pliaže nuolat patruliuojantys policijos pareigūnai drausmina girtaujančius poilsiautojus. Pamatę patrulius pažeidėjai akimirksniu paslepia savo gėrimus.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, jog girtaujančių asmenų pliaže pastaruoju metu sumažėjo.

Anot jo, tam didžiausios įtakos turi policijos pareigūnai, kurie paplūdimiuose nuolat patruliuoja keturračiu motociklu ar pėsčiomis.

„Patruliai labai drausmina girtaujančius asmenis“, – pabrėžė A.Siakki.

Nemažai pliaže išgėrinėjančių lankytojų griebiasi gudrybių. Pamatę policijos pareigūnus, jie slepia alkoholį. Alaus, sidro, kokteilių skardines ar butelius jie suvynioja į rūbus ir taip juos vartoja.

Kiti alkoholį persipila į plastikines stiklines, kad pareigūnams nekeltų įtarimo.

Prie viešoje vietoje geriančių asmenų priėję policijos pareigūnai įspėja, kad tą daryti draudžiama. Pasitaiko atvejų, kai ypač neblaivūs asmenys išprašomi iš pliažo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinš tvirtino, jog per parą paplūdimyje patruliuoja nuo 2 iki 6 pareigūnų. Tai priklauso nuo oro sąlygų, žmonių srauto.

„Kai karšta, būna daug poilsiautojų ir pareigūnų reikia daugiau skirti. Reikia ne tik pačiame pliaže patruliuoti, bet automobilių stovėjimo aikšteles stebėti, kad nebūtų vagysčių, žiūrėti, jog nesusidarytų kamščiai. Aišku, svarbiausia reikia sumažinti alkoholio vartojimą“, – teigė I.Lapinš.

Didžiausias dėmesys skiriamas Pirmosios Melnragės pliažui, nes čia apsilanko daugiausiai žmonių.

„Šį paplūdimį lengviausia pasiekti autobusais. Jais atvažiavę žmonės dažniausiai ir vartoja alkoholinius gėrimus pliaže. Tie, kurie atvyksta su automobiliais, mažiau pažeidinėja viešąją tvarką, nors ir su jais pasitaiko visokių stebuklų“, – komentavo I.Lapinš.

Patrulių rinktinės vadas neslėpė, jog alkoholio vartojimas – dažniausias pažeidimas paplūdimyje. Pareigūnai neišvengia ir konfliktų su neblaiviais asmenimis.

„Padauginę asmenys ne visada adekvačiai reaguoja į situaciją. Nesupranta, kad vieša vieta yra vieša vieta ir nesvarbu, ar gatvė, ar poilsio zona. Visur galioja tos pačios taisyklės“, – pasakojo pareigūnas.

I.Lapinš įspėjo, kad paplūdimyje negalima vartoti ir alkoholio, įsigyto lauko kavinės. Tą galima daryti tik pačioje įstaigoje, o ne už jos ribų.

Dažniausiai poilsiautojai pliaže vartoja silpnus gėrimus: alų, sidrą, įvairius kokteilius. Tačiau kai kurie neapsieina ir be degtinės ar stipraus vyno.


Šiame straipsnyje: Vasara 2011paplūdimyspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

prof

prof portretas
respekt policijai

grecs

grecs portretas
per 3dienas Sventojoi nei vieno patrulio pleze :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių