Patvirtino miesto prioritetines kryptis

Rengiant Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų, išskirtos keturios pagrindinės kryptys: jūrinė ekonomika, bioekonomika, pažangi pramonė bei kūrybinė ir paslaugų ekonomika.

Parengs iki metų pabaigos

Išskirti bei patvirtinti ir horizontalūs prioritetai: palankios sąlygos verslui, investuotojams ir talentams, kokybiška įgūdžių ugdymo ir švietimo sistema, patrauklus, įtraukiantis ir pasiekiamas regiono centras.

Krypčių išgryninimas ir patvirtinimas yra vienas paskutinių Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos iki 2030 metų rengimo etapų.

Pagal jas bus rengiamas veiksmų ir priemonių planas kryptingam savivaldybės ir partnerių finansinių, materialinių ir žmonių išteklių naudojimui.

Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų planuojama parengti iki metų pabaigos.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad jau atliktas didelis darbas.

"Bus galima judėti pirmyn. Klaipėdos ekonominės plėtros strategija – ypatingos svarbos dokumentas, kurį kartu rengia savivaldos, uosto, verslo ir mokslo atstovai. Įgyvendinant strategiją ne tik augs miesto konkurencingumas, bus pritraukta daugiau investicijų, gerės gyvenimo kokybė. Šis dokumentas taps pagrindu ir planuojamai rengti viso regiono ekonominės specializacijos strategijai", – tvirtino V.Grubliauskas.

Žada algų augimą

Svarstant kryptis, miesto tarybos nariai sveikino, kad imtasi rengti tokį dokumentą. Tačiau, kai kurių jų nuomone, strategija yra "per sunki" ir turėtų būti labiau priartinta prie gyvenimo.

Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų uostamiesčio savivaldybė rengia kartu su partneriais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrove, Klaipėdos pramonininkų asociacija, Klaipėdos universitetu, Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmais.

Ketinimų protokolas pasirašytas prieš dvejus metus.

Strategija rengiama siekiant pritraukti daugiau investicijų, skatinti jau esamo verslo plėtrą, inovacijų diegimą, didinti konkurencingumą ir pasiekti gyventojų skaičiaus augimą.

Numatoma, kad įgyvendinant strategiją bendrasis vidaus produktas kasmet turėtų augti 5,5 proc.

Taip pat 5 proc. kiekvienais metais didės miestiečių atlyginimai, o gyventojų skaičius augs 2 proc.

Kartu su savivaldybe ir strateginiais partneriais dirba viešojo konkurso būdu išrinkta įmonė "Ernst&Young Baltic".

Jau parengta detali galimybių studija, kurioje išanalizuota esama situacija, tarptautinės tendencijos ir geroji praktika, atliktas Klaipėdos regiono makroekonominis modeliavimas.

Rengs ir regiono strategiją

Miesto taryba taip pat pritarė Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros studijos rengimui.

Teigiama, kad studijoje išsamiai bus pateikiamas regiono savivaldybių turimų resursų ir potencialo sujungimo bei plėtros modelis.

Bus nustatyta Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros vizija, prioritetai ir vystymosi scenarijus artimam laikotarpiui – iki 2020 m. – ir strateginei plėtrai iki 2030 m.

Manoma, kad šio dokumento pagrindu galės tapti miesto strategija. Būtent Klaipėda bus šio projekto vykdantysis partneris.

Dėl studijos rengimo septynios Klaipėdos regiono savivaldybės: Klaipėdos miesto ir rajono, Neringos, Palangos, Kretingos, Skuodo ir Šilutės rajonų pasirašys jungtinės veiklos sutartį.

Skaičiuojama, kad uostamiesčio savivaldybė prie studijos rengimo turės prisidėti beveik 41 tūkst. eurų. Bendra planuojama paslaugos pirkimo vertė siekia 100 tūkst. eurų. Likusią dalį apmokės kitos savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Griskevicius Viktoras

Griskevicius Viktoras portretas
Pas Pona Mera Grubliauska Esu oficialiai apsilankes ir pasiuliau didziuli projekta kuris islaisvintu Lietuva nuo logistikos islaidas vaisiam ir darzovems ,ir tuo paciu padarytume zingsni i prieki su saules baterijom .... Zodziu projekto dviem zodziais neapsakysi,bet faktas kad jau ir dabar pasaulis pradejo tik pradejo dometis tokiomis mintimis..o pas pona Grubliauska,ateina jauni protingi vyrai ir siulo tokius dalykus kur net nereiks investuoti,bet reiktu pradeti keisti...bet ka tu...kazkokie pasikeitimai nepanasu kad butu i jo kisenes nauda.

Miesto gyventojas

Miesto gyventojas portretas
SUTINKU SU AUTORIUMI 'STRATEGIJA',KIEK JAU TOKIŲ PLANŲ IR TUŠČIŲ STRATEGIJŲ JAU MATĖM ,GIRDĖJOM, POSTRINGAVOM, O NORS KĄ NORS MIESTO LABUI NUVEIKĖM,DEJA PASIGIRTI NIEKUOM NEGALIM ,TIK IŠPLAUTI MŪSŲ VISŲ PINIGĖLIAI IR TOLIAU ŠNIPŠTAS. NEI 'SENASIS TURGUS ',NEI TILTAS, NEI MUZIKINIS TEATRAS NIEKAS NEPASTATYTA,NIEKO NEVYKSTA TIK RUOŠIAMOS VIZIJOS ,STUDIJOS IR ĮSISAVINAMOS ĮVAIRIOS LĖŠOS.MŪSŲ VALDŽIAŽMOGIAI GYVENA IŠ SAVO SUSIKURTO BIZNIO ,VERSLO T.Y. B A U D Ų JUK TURGAUS VISKAS BUVO PARENGTA KUR VISKAS DINGO????

Strategija

Strategija portretas
Tik užmiršo parašyti, kad prieš svarstant, buvo samdytos firmos atlikti galimybių studijas. Kiek jos kainavo? Kai sužinotumėte. tikrai vertėtų nuspręsti, ar iš viso tokių veikalų reikia... Tušti papezėjimai, kurie realiai niekada nepasitvirtina. o išleista krūva pinigų (gali būti, kad ir tiesioginis užsakovas nuo to pasipelnė). Kita vertus, tokius darbus mūsų politikai labai mėgsta: galima daug pašnekėti, svarstyti, sėdėti posėdžiuose (dirbame).... tuščiai, už nieką neatsakant...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių