Patvirtintas Klaipėdos miesto biudžetas

Ketvirtadienį Klaipėdos tarybos posedyje uostamiesčio politikai patvirtino 2011-ųjų Klaipėdos biudžetą.

Šiųmečiame miesto biudžete, kuris didesnis nei pernai, atsirado daugiau pinigų pašalpoms ir biudžetininkų algoms.

Politikai  pritarė 2011-ųjų miesto iždo paskirstymo prioritetams. Biudžetas šiemet bus 30 mln. litų didesnis nei pernai ir sieks 390 mln. litų.

„Pinigų miesto biudžete daugiau bus todėl, kad iš valstybės biudžeto gausime daugiau pinigų įvairioms socialinėms išmokos“, - teigė Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Praėjusių metų pradžioje buvo planuota, jog paremti vargingai gyvenančius klaipėdiečius reikės 11 mln. litų, tačiau per metus ši suma gerokai išaugo ir siekė jau 24 mln. litų. Planuojama, jog panaši, bet šiek tiek didesnė suma paramai bus išleista ir šiemet.

Geros žinios pasiekė ir valdininkus bei biudžetinių įstaigų darbuotojus. Numatyta, kad jų darbo užmokestis bus toks pat kaip ir 2009-aiais.

„Algos nedidės, tačiau žmonėms nereikės eiti nemokamų atostogų. Pernai darbo užmokestis buvo planuotas 11 mėnesių, o šiemet – visiems metams, todėl algos tikrai visiems bus išmokėtos“, - aiškino R.Kambaraitė.

Skaičiuojama, jog darbo užmokesčio atkūrimui reikės apie 8 mln. litų.

Miesto politikai taip pat pritarė, jog šiemet miesto biudžete garantuotai būtų numatyta pinigų savivaldybės paimtų paskolų, kurios jau siekia 70 mln. litų, grąžinimui ir jų aptarnavimui. Numatyta užtikrinti lėšų, prisidėti prie ES finansuojamų projektų.

Biudžete taip pat tikrai atsiras pinigų dviem svarbiausiems šiųmečiams renginiams organizuoti. 2,6 mln. litų turėtų būti skirti Europos krepšinio čempionatui ir 1 mln. litų didžiųjų burlaivių regatai „The Tall Ships‘ Races Baltic 2011“.

Tačiau daugiau pinigų, pavyzdžiui, miesto tvarkymui nenumatyta, nes lėšų dalis, tenkanti savarankiškosioms savivaldybės funkcijoms, bus tokia pat kaip ir pernai.

„Šiųmetis miesto biudžetas yra realistinis. Jis taip subalansuotas, kad jame neužprogramuotos jokios skolos“, - tikino Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kita

Kita portretas
o man ar tek tų pinigų kiek nors?

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
1 mln. litų didžiųjų burlaivių regatai „The Tall Ships‘ Races Baltic 2011“, kazin kiek sniego valytuvu BOB KAT galetu nupirkti miesto valdzia ir ruostis sekanciai ziemai

Apgailetinas melas

Apgailetinas melas portretas
pries rinkimus.Galesite po rinkimu kaulus griauzti DDDDDDD
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių