Pavaduotojai E. Mantulovai – didesnė alga

Už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą miesto taryba patvirtino didesnę priemoką Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Elidai Mantulovai. Suma išaugo, nes jai pavesta koordinuoti seniūnaičių veiklą.

Iki šiol E.Mantulovos priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą siekė 20 proc. Pastaroji buvo skirta praėjusių metų birželį. Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad nuo minėto laiko pavaduotojos darbo krūvis išaugo.

Gegužę, pasibaigus seniūnaičių kadencijai, pradėti organizuoti nauji jų rinkimai. Šis procesas tęsis, kol seniūnaičiai bus išrinkti visose seniūnaitijose. Už rinkimų organizavimą yra atsakinga E.Mantulova. Pavaduotoja taip pat rengė naujus teisės aktus, susijusius su seniūnaičių veikla.

E.Mantulovai taip pat pavesta atstovauti savivaldybei seniūnaičių sueigose ir išplėstinėse sueigose, kuriose bus priimami sprendimai dėl bendruomenių bei nevyriausybinių organizacijų prioritetinių vykdytinų ir finansuotinų veiklų bei kitais klausimais, priskiriamais seniūnaičių sueigos kompetencijai.

E.Mantulovos pareiginė alga siekia 1 266 eurus, neatskaičius mokesčių. 20 proc. priemoka vienam mėnesiui sudaro apie 250 eurų, atskaičius mokesčius. Papildoma 20 proc. priemoka prie pareiginės algos vieniems metams sudarytų apie 3 040 eurų.

Kai kurie miesto tarybos nariai svarstė, ar E.Mantulova spės atlikti papildomus darbus. Domėtasi, ar nevertėtų steigti naujo etato.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aiškino, kad papildomas etatas atsieitų brangiau.

"Paprastai taikoma tokia praktika: jei darbuotojas spėja atlikti darbus, jam skiriamas priedas, o ne steigiamas naujas etatas", – tvirtino direktorius.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad seniūnaičiai visoje šalyje atsirado, siekiant, kad būtų geresnis ryšys tarp gyventojų ir seniūnijų, seniūnų.

"Klaipėdoje pastarųjų nėra. Seniūnaičių koordinavimas tenka savivaldybės administracijos direktoriui. Darbo su seniūnaičiais – daug. Sveikinu, kad koordinuoti jų veiklą pavesta aukščiausio lygio darbuotojai – direktoriaus pavaduotojai", – pabrėžė vicemerė.

Kitam Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Aleksandrui Michailovui taip pat yra nustatyta 40 proc. dydžio priemoka prie algos už darbo krūvį viršijančią veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seniunaiciai

Seniunaiciai portretas
Atlieka savo darba savanoriškai, be atlygio. O gal kas pasikeitė? Bet tikrinti ju darba , iškart priedas prie algos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių