Pavėlavusiam į pamoką vaikui – mokytojo smūgis (papildyta)

Už pavėlavimą į pamoką mokytojas dvylikamečiams įdavė į rankas strypą ir liepė stovėti iškeltomis rankomis. Neišlaikiusiam lygsvaros, pedagogas kirto gumine juosta per pakinklius. 

Rusnės specialiojoje internatinėje mokykloje darbų pamokoje nesulaukęs moksleivių šios  mokyklos pedagogas Vladas Freitakas išėjo 12-mečių ieškoti į mokyklos kiemą. Stalius išvydo berniukus žaidžiančius krepšinį. Mokytojas liepė moksleiviams eiti į darbų pamoką, nes šioji jau senai turėjo būti prasidėjusi. Paaugliai grubiai atrėžė mokytojui ir toliau metė kamuolį į lanką.

Supykęs 50-metis V.Freitakas paauglių žaidimą nutraukė atimdamas kamuolį.

Neklaužadas mokytojas suvijo į klasę ir išrikiavo. Vyras vaikams įdavė metalinius svarmenis ir liepė kilnoti, jei jau taip nori sportuoti. Tačiau pagrasino, kad tas, kuris nuleis rankas, gaus per kojas gumine juosta. Iš automobilio kameros išpjauta klijuotos gumos juosta mokytojas neva tik šiaip mostelėjo, vyras tikino norėjęs pademonstruoti kas gali laukti nepaklususio.

Tuo metu vieną koją kilstelėjusiam berniukui, kuris neišlaikė lygsvaros, gumos juosta pataikė vaikui per pakinklius. Medžio klijavimui naudojamos juostos smūgis paliko paaugliui mėlynę. Nors ir netyčia, tačiau vis tik mokiniui sudavęs mokytojas bus apklausiamas policijoje.

Dėl sužaloto vaiko į pareigūnus kreipėsi Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Rusnės specialiojoje internatinėje mokykloje mokosi apie šimtą vaikų su įvairiais raidos sutrikimais.  Daugelis jų yra iš socialinės rizikos šeimų arba valstybės išlaikomi našlaičiai.


Šiame straipsnyje: smurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių