Paveldosaugininkai pritarė žuvų turgui Danės krantinėje

Danės krantinėje prie Pilies tilto žuvų turgų norintiems įrengti žvejams kliūčių nebeliko – sumanymui pritarė ir paveldopsaugininkai.

Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų dėl neva kategoriškos Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio pozicijos vetuojant žuvų turgaus įrengimą Danės krantinėje. Teigta, kad nors jūriniuose konteineriuose įrengto šviežių žuvų turgaus idėja patiko žvejams ir verslininkams, jai neprieštaravo Klaipėdos savivaldybė, tačiau vengdami vizualiai užteršti Klaipėdos piliavietės vaizdą paveldosaugininkai nesutiko, kad ji būtų įgyvendinta.

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje žuvų turgaus klausimas buvo aptartas dar kartą. Suinteresuotos pusės išklausė naujus žvejų pasiūlymus, peržiūrėjo daugybę pasiūlytų konteinerių projektų. Žvejai sutiko vietoj jūrinių konteinerių statyti stiklinius paviljonus, jų skaičių sumažinti nuo 4 iki 2, laikinumo terminą sumažinti nuo 5 iki 3 metų.

Toks variantas, aptarus mažiausiai piliavietės vaizdui žalingą vietą, tiko ir paveldosaugininkams.

„Tai ne griozdiški metaliniai jūriniai konteineriai – stikliniams laikiniems pastatams nėra priežasties prieštarauti. Ypač turint omenyje tai, jog tokio turgaus poreikis yra didelis, o kitokių būdų vykdyti prekybą nėra. Savivaldybės siūlyti granitiniai prekystaliai netinkami dėl sanitarinių sąlygų. O pati krantinė, akivaizdu, per aukšta prekybą vykdyti iš laivelių“ – teigė KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas.

Departamento nuomone, žuvų turgus yra sveikintina idėja. Prekyba šviežiomis žuvimis krantinėje pagerintų Klaipėdos, kaip jūrinio miesto įvaizdį, suteiktų naują akcentą senosioms jos žuvininkystės tradicijoms.

Planuojama, kad žuvų turgus galėtų pradėti veikti liepos pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negali buti

Negali buti portretas
Negali buti , kad pritare, netikiu, kas jiems atsitiko tiems pseudo saugotojams senamiescio:) Eina sau , vot cia tai naujiena, reiks isgerti per Jonines ta proga....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių