Pavojų kėlusios šakos tarnybos neskubėjo pašalinti

Ligoninės gatvėje nulūžusios ir ant šaligatvio nusvirusios medžio šakos tarnybos nepašalino beveik savaitę laiko. Pėstieji piktinosi, kad ji ne tik trukdo, bet ir kelia pavojų.

„Nesuprantu, kodėl niekas negali nupjauti šakos tiek laiko. Ką veikia tarnybos? Neįmanoma šaligatviu praeiti. Ims ji dar ir nukris kokiam žmogui ant galvos“, – piktinosi pro šalį ėjusi klaipėdietė.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pasakojo, jog gyventojai apie nulūžusias medžio šakas turėtų pranešti savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui arba namų valdoms. Šis duoda nurodymą jas pašalinti.

„Mes daugiausia atliekame planinius genėjimus. Jei nulūžusi šaka ar išvirtęs medis kelia pavojų, kviečiami ugniagesiai. Kitą dieną mes išvežame. Jei nulūžęs medis yra namo kieme, tada apie reikia pranešti namų valdoms. Mūsų užsakovas yra savivaldybė. Ji sprendžia, ką reikia šalinti“, – tvirtino vadovas.

G.Valašinas nuvyko apžiūrėti Ligoninės gatvėje nulūžusios medžio šakos. Vadovas pripažino, kad ji pavojinga ir gali bet kada nukristi. Anot jo, medis yra namų valdų prižiūrimoje teritorijoje.

„Apie nulūžusią šaką pranešime savivaldybei. Nėra ko laukt. Kol kas nors viską išsiaiškins, šaka gali užkristi kam nors ant galvos ar automobilio. Tada bus negerai. Jei savivaldybė leis, nupjausime šaką“, – teigė vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis aiškino, jog tokiose situacijose kyla daug klausimų.

„Kiemais šiaip rūpinasi namų valdos. Tačiau želdiniai, išskyrus sklypuose, kurie priskirti namui, priklauso savivaldybei. Tad šakų pašalinimu turėtų pasirūpinti savivaldybė, o tam lėšų nėra. Kad už šakos pašalinimą mokėtų gyventojai, reikia jų daugumos sutikimo“, – komentavo A.Gaižutis.


Šiame straipsnyje: šakamedis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių