Pavyzdingiausias - „Kastyčio“ daugiabutis

Daugiabučių konkurso dalyviams gyvenamosios aplinkos tvarkymas tapo ne prievole, o malonia kasdienybe, - teigia pavyzdingiausio pietinės miesto dalies daugiabučio konkurso organizatoriai.

Pasak jų, gyventojai nebelaukia, kol kažkas kitas kieme nukas sniegą, nupjaus žolę, prižiūrės gėlynus ar išvalys bendrojo naudojimo patalpas. Šie žmonės neburnoja, o susitelkia ir imasi iniciatyvos.

Šiais metais daugiabučius vertinusi komisija didžiausią dėmesį skyrė namo gyventojų bendruomeniškumui. Domėtasi, ar name yra įkurta saugios kaimynystės grupė, ar rengiamos gyventojų talkos, ar yra susiformavusios daugiabučio gyventojų bendravimo tradicijos: ar rengiami susirinkimai, ar organizuojamos šventės. Taip pat buvo vertinama balkonų išvaizda, tvarka ir švara namo bendro naudojimo patalpose bei aplink namą, mašinų stovėjimo ir vaikų žaidimų aikštelės, želdiniai, mažoji architektūra.

Konkurso komisija, sudaryta iš Seimo, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos bei administracijos, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei namų valdų atstovų, apžiūrėjo septynis konkurse dalyvavusius namus, susumavo rezultatus ir išrinko šių metų nugalėtoją.

Daugiausiai balsų surinkusi nugalėjo daugiabučių namų savininkų bendrija “Kastytis”, įsikūrusi Baltijos pr. 75 name. Bendrijos pirmininkė - Irena Kalnėnienė.

Pasak komisijos atstovų, nors namas ir senas, bet tvarka nenusileidžia ką tik renovuotiems būstams. Name įrengta salė gyventojų susirinkimams, visos bendrojo naudojimo patalpos tvarkingos. Namo kiemas taip pat prižiūrėtas - suoliukai naujai nudažyti, šaligatvis pažymėtas metalinėmis aptvarėlėmis, apsaugančiomis nuo automobilių, puoselėjami gėlynai.

Pasak konkurso organizatorių, kiti konkurso dalyviai - Debreceno g. 10 DNSB „Brigantina“; Debreceno g. 31 DNSB „Lelija“; Gedminų g. 2 „Debreceno valdų“ administruojamas namas, Debreceno g. 46 „Pempininkų valdų“ administruojamas namas; Statybininkų g. 4 DNSB „Puntukas“;  Šilutės pl.18 DNSB „Atlantas“ - taip pat verti pagyrimo žodžių.

Visi konkurso dalyviai bus pagerbti šeštadienį 13 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje III aukšte.

Gražiausio daugiabučio gyventojai bus apdovanoti konkurso rėmėjų prizu pasirinktinai : smėlio dėže, poilsio zona, sūpynėmis, čiuožykla vaikams, gėlynu, medeliais. Jiems įteikta lentelė su užrašu "Čia pavyzdinga tvarka".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių