Pažadai dėl Klaipėdos arenos – už uždarų durų

Klaipėdos areną statančios bendrovės „Vėtrūna“ vadovai šiandien Klaipėdos merui Rimantui Taraškevičiui pažadėjo, jog nuo pirmadienio darbai sparčiai pajudės į priekį.

Tačiau tokių pažadų žurnalistams išgirsti ir perduoti visuomenei nebuvom leista, nes pasitarimas vyko už uždarų durų.

„Tai buvo darbinis sutikimas. Manau, kad toks gamybinis pasitarimas turi vykti tik tarp profesionalų“, - meras R.Taraškevičius aiškino, kodėl į pasitarimą nebuvo pakviesti žurnalistai. - Tačiau nuo visuomenės nesislepiame, jog komentuoju, apie ką kalbėjome“.

Meras tikino, kad su „Vėtrūnos“ vadovais normaliai pasikalbėjo ir sutarė, kad bendrovė privalės dirbti sparčiau, kad kompensuotų savo atsilikimą nuo numatyto darbų grafiko.

„Daugiausia problemų kėlęs darbo projektas jau bus parengtas, nes „Vėtrūna“ su rengėjais jau pasirašė sutartį. Be to, jau yra patvirtinti brėžiniai, pagal kuriuos subrangovas nuo pirmadienio pradės gręžti pamatus ir leisti polius. Sykiu bus atliekami kiti darbai, pavyzdžiui, inžinerinių tinklų klojimas. Vieni kitus tikrai pakankamai gerai supratome“, - tvirtino Klaipėdos vadovas.

Paklaustas, ar išties darbai strigo todėl, kad „Vėtrūna“ pasiūlė areną pastatyti už per mažą kainą ir todėl nerado subrangovų,  R.Taraškevičius teigė, kad tokios kalbos neturi pagrindo.

„Apie arenos statybų kaina kol aks nediskutuojama. Ji gali išaugti tik tuomet, jei atsiras techniniame arenos projekte nenumatytų papildomų darbų. Tačiau techninis projektas yra parengtas labai kruopščiai, todėl papildomų darbų gali ir neatsirasti“, - tvirtino R.Taraškevičius.

Klaipėdos arenos statybos kaina - apie 55 mln. litų. Ji turi būti pastatyta iki kitų metų gruodžio.

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių