Pažinti Kuršių nerijos gamtą ir legendas kvies „Neringos žygis“

  • Teksto dydis:

Pajūryje šiltąjį sezoną rugsėjo 16 d. užbaigti kviečia pirmojo „Neringos žygio“ organizatoriai. Tikimasi, kad į vieną iš 4 skirtingų jūros pakrante bei Neringos miškais vedančių trasų (10, 25, 50 ir 75 km) pėsčiomis pasileis keletas tūkstančių žygeivių. Savo jėgas išbandyti kviečiami tiek visiški naujokai ir šeimos su mažais vaikais, tiek ir užkietėję žygių dalyviai, savomis kojomis išvaikščioję ilgiausius atstumus.

Nuo vienišių iki įmonių kolektyvų

„Žygis pėsčiomis - puikus laiko praleidimo būdas, tinkantis visiems, net ir aktyviai nesportuojantiems. O rugsėjo 16 diena laikoma ir vienu iš paskutinių šiltojo 2017 metų sezono savaitgaliu. Tikriausiai sunku ir sugalvoti geresnį sezono uždarymo būdą“, - sakė renginį organizuojančios asociacijos „Savas miestas“ atstovė Giedrė Bernotaitė, pridurdami, kad į žygį dalyviai gali pasiimti ir gerai besielgiančius keturkojus draugus.

Lietuvoje vis labiau populiarėjantys žygiai pėsčiomis laikomi itin draugiški visiems gyventojams, nepaisant fizinio pasiruošimo ir turimos kompanijos. Į žygį galima leistis vieniems. Galima eiti dviese ir su antra puse leistis į romantišką pasivaikščiojimą. Galima eiti ir didelei grupei draugų bei papildyti savo nuotykių sąrašą. Organizatoriai tikina, kad tokie renginiai yra ir itin populiarūs tarp įmonių. Jų metu skatinamas ne tik įmonės darbuotojų fizinis aktyvumas, bet keliaujant kartu, įveikiant paplūdimį ir miškų takelius stiprėja ryšiai tarp bendradarbių.

Pirmojo „Neringos žygio“ dalyviai į trasą pasileis iš Nidos miestelio. Čia jie ir sugrįš įveikę savo pasirinktą distanciją. Šiuo metu organizatoriai dar tikslina trasų kontūrus, bet jau aišku, kad jos drieksis gražiausiomis Kuršių nerijos vietomis bei pro žymiausiu Neringos gamtos bei kultūrinius objektus.

Dalyviai galės susipažinti su įvairiomis krašto legendomis ir padavimais. Išskirtinio žavesio žygiui suteiks ir gaivus jūros oras bei ošiantys spygliuočių miškai.

Kviečia pasisemti jėgų ir įkvėpimo

Neringos meras Darius Jasaitis su džiaugsmu priėmė šią organizatorių iniciatyvą ir tikina, kad renginio dalyviai liks sužavėti vietinės gamtos ir namo sugrįš pasisėmę naujų jėgų bei energijos.

„Dažnai kartojame, kad Neringa yra lyg sanatorija po atviru dangumi, o aktyviai leidžiamas laisvalaikis suteikia galimybę mums įsisavinti visa tai, ką Kuršių nerija mums dovanoja geriausio. Neringoje net ir leisdamas laiką aktyviai atnaujinsite išeikvotą energiją, suaktyvinsite medžiagų apytaką ir sustiprinsite imuninę organizmo sistemą, nes mūsų kurorto išskirtinumas prasideda jau nuo oro, kupino naudingų mikroelementų. Nepamirškime ir nuostabaus Kuršių nerijos kraštovaizdžio poveikio – rudens mėnesiais aprimusi ir gražiausiomis spalvomis pasipuošusi pusiasalio gamta suteiks jėgų ir įkvėpimo. Ne veltui kurorto šūkis skelbia, kad Neringa yra legenda, kuri įkvepia“, - sakė Neringos meras, pridurdamas, kad džiaugiasi jog asociacija „Savas miestas“ ėmėsi organizuoti „Neringos žygį“ ir padės lietuviams atrasti šį išskirtinį kraštą.

Visus renginio dalyvius organizatoriai žada palydėti išskirtinėmis Neringos legendomis ir pasakojimais, kurie suteiks įkvėpimo sukurti ir savas. Jie bus supažindinti su jūros slibinu, nuo kurio gelbėdama Neringa supylė smėlio kopas. Išgirs ir apie Bangpūčio pavydą bei kitų mitinių Kuršių nerijos būtybių istorijas.

Visi patogumai dalyviams

Pasak organizatorių, 4 skirtingos distancijos pasirinktos neatsitiktinai. 10 kilometrų skirta daugiausia pradedantiems žygeiviams, taip pat šeimoms su mažais vaikais. Tai daug jėgų nereikalaujantis atstumas. 25 km dažniausiai renkasi draugų kompanijos, kuriems 10 km pasivaikščiojimas yra per trumpas, kad spėtų pasikalbėti, pabūti kartu, o 50 km jau per rimtas iššūkis.

50 ir 75 km  distancijas itin mėgsta jau ne pirmame žygyje dalyvaujantys aktyvaus laisvalaikio mėgėjai. Čia jau reikia atidesnio pasiruošimo, tinkamos avalynės, drabužių.

Visgi organizatoriai ramina, kad pervertinę savo jėgas nebus palikti likimo valiai. Visi dalyviai galės išsikviesti pagalbą, kuri juos parveš į starto vietą. Dalyvių laukia ir poilsio punktai, trasoje vanduo, o ilgųjų distancijų dalyvių ir maitinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liūdna

liūdna portretas
kelintai metais fotografuota Didžioji kopa? jaučiu kokiais 1980m. šiandien buvau...smėlio tiek nėra

Anonimas

Anonimas portretas
Kur rasti zygio kaina?

AK

AK portretas
Kodėl neparašote kiek kainuoja?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių