Klaipėdos perėjos taps saugesnės

Nuo šiol žengdami gatvėmis klaipėdiečiai jausis saugesni. Mieste šiemet papildomai bus apšviestos beveik dvi dešimtys pėsčiųjų perėjų.

Tikėtina, jog pėsčiųjų perėjose įrengtas modernus apšvietimas padės efektyviau užtikrinti saugų pėsčiųjų judėjimą gatvėmis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, tai ne pirmos mieste kryptinio apšvietimo perėjos.

"Pernai mieste prie 14 jų buvo įrengtas kryptinis apšvietimo. Šiais metais jis atsiras prie dar daugiau –19-os", – teigė I.Šakalienė.

Užbaigus darbus, Klaipėdoje veiks 33 kryptiniu apšvietimu apšviestos pėsčiųjų perėjos.

Kuriose gatvėse sumontuoti kryptinį apšvietimą, nuspręsta  atsižvelgiant į pėsčiųjų srauto intensyvumą bei Saugaus eismo komisijos reikalavimus.

Šiuo metu tokie darbai vyksta Laukininkų, Debreceno, Gedminų, Reikjaviko, Vingio, Mogiliovo, Priestočio, Sinagogų, Paryžiaus Komunos, Kooperacijos, Žardininkų gatvėse.

Pasak bendrovės "Gatvių apšvietimas" gamybos direktoriaus Rolando Paulausko, kryptiniu apšvietimu apšviestos perėjos yra saugesnės ir geriau matomos tamsiuoju paros metu.

"Tokiu būdu apšviestų perėjų matomumas vakare ir esant rūkui – nepalyginti geresnis. Ryškiai apšviestose perėjose vairuotojai galės greičiau pastebėti gatve einančius pėsčiuosius. Taip pat šalia tokių perėjų bus įmontuotos ryškia, geltona šviesa mirksinčios LED lemputės. Jos atkreips vairuotojų dėmesį ir įspės apie toje vietoje esančią pėsčiųjų perėją", – pasakojo R.Paulauskas.

Vienai tokiai pėsčiųjų perėjai patobulinti skirta apie 3 tūkst. eurų.

Už 33 pėsčiųjų perėjų sutvarkymą savivaldybei teks atseikėti beveik 100 tūkst. eurų.

"Tiek kainuos pamatų ir atramų tvarkymas, apšvietimo lempos, įspėjamosios mirksinčios LED lemputės, kabeliai bei žemės tvarkymo darbai", – vardijo bendrovės "Gatvių apšvietimas" atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantas

emigrantas portretas
dirbu vairuotoju Vokietijoj, važinėju po Kiolną, Diuseldorfą, tokių nesamonių kaip kalneliai čia visai nėra, jokių kryptinių apšvietimų (pinigų plovykla o ne nauda iš to) bet ko gero apie 100 procentų visos perėjos su šviesoforais ir paspaudžiamais mygtukais.Klaipėdoj Šilutės plente šviesoforas ties duonos kombinatu, tik eismą stabdo ir oro taršą didina.

Ita

Ita portretas
Dar ,prie pereju kur yra keturios juostos viduryje reikia nukirpti krumus kuo zemiau ,kad einantis per pereja matytu ilgesni kelio ruozas

D

D portretas
Pageidavimus ir skundus rasykit savivaldybei o ne i komentarus. Pries rinkimus labai gerai veikia pats isbandziau
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių