Uostamiesčio perėjose budėję pareigūnai atsisveikina su mokiniais

Visą savaitę prie švietimo ir mokymų įstaigų esančių perėjų budėję pareigūnai penktadienį čia pasirodė paskutinįjį kartą. Šios gražios akcijos iniciatoriai vylėsi, jog jų darbas nenueis veltui ir vairuotojai bei mokiniai kelyje elgsis kur kas atsakingiau.

Penktus metus iš eilės uostamiestyje organizuojamo budėjimo tikslas – apsaugoti po vasaros atostogų išsiblaškiusius vaikus ir atkreipti vairuotojų, kertančių prie mokyklų esančias perėjas, dėmesį.

Policijos pareigūnai per dieną budėjo du kartus – lauku, kai mokinukai renkasi į mokyklas ir kai eina iš jų. Vienu metu budėjo 15 pareigūnų, kuriems  per šį laiką jiems teko pabendrauti ne tik su mažiausiais, bet ir su kitais eismo dalyviais.

Ragindami atsargiai elgtis kelyje, be tėvelių einančius mokinukus pareigūnai pakalbindavo bei palydėdavo per perėją, o įžūliau besielgiančius vairuotojus drausmindavo įspėjimais.

Pasak Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininko Mindaugo Džermeikos, kvietimas prisidėti prie akcijos pasiekė savivaldybę bei kitas institucijas, tačiau noro budėti perėjose niekas iš jų nepareiškė.

„Kitais metais sieksime šią akciją vykdyti žaismingiau. Į budėjimus norėtume įtraukti kuo daugiau žmonių, įskaitant mokytojus ir tėvelius. Sudarę budėjimo grafiką pastarieji galėtų perėjose stovėti su medikais ar policijos pareigūnais. Tokio pusiau žaidimo metu būtų galima vaikams dalinti atšvaitus ir rodyti kaip saugiai elgtis kelyje“, – ateities planais dalinosi M. Džermeika, vildamasis kitąmet sulaukti bent kelių savanorių.

Prieš penkis metus pirmą kartą organizuota akcija tuomet klaipėdiečiams sukėlė nemažai klausimų.

Nesuprasdami pareigūnų stovėjimo tikslo, pastarieji teiraudavosi, ar neįvyko nelaimė. Dabar į budinčius pareigūnus daugelis žiūri teigiamai ir džiaugiasi, jog išsiblaškiusius vaikus pastarieji kontroliuoja kelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba portretas
Pagarba policijai. labai gaila buvo pareigūnų, ypač merginų, budėjusių per Rugsėjo 2-osios liūtį. Vargšai buvo permirkę iki siūlelio...Keikia visus VRM ministrus, kad negali paprstų plastiko apsiaustų nupirkti. Turbūti niekas neorganizuoja viešo pirkimo dėl mažų kainų. Gėda ir skaudu buvo juos vargšelius šlapius matyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių