Permainos V. Karmanovo karjeroje: iš miesto valdžios – į turgavietę

Savivaldybės valdomai bendrovei "Naujasis turgus" išrinktas direktorius. Konkursą laimėjo šiuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju dirbantis Viačeslavas Karmanovas, kurio pavardė prie šių naujų pareigų buvo linksniuojama nuo pernai pavasario.

Savivaldybės valdomai bendrovei "Naujasis turgus" išrinktas direktorius. Konkursą laimėjo šiuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju dirbantis Viačeslavas Karmanovas, kurio pavardė prie šių naujų pareigų buvo linksniuojama nuo pernai pavasario.

Pranoko kitus

Nors "Naujojo turgaus" direktoriaus kėdė buvo laisva, nes iš jos savo noru dėl ligos pasitraukė ankstesnis vadovas, susidurta su problema – galimu viešųjų ir privačių interesų konfliktu.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, į kurią anonimiškai kreipėsi Klaipėdos savivaldybės darbuotojai, išaiškino, kad asmuo, kuris kontroliavo bendrovę, buvo jos valdybos pirmininkas, vienerius metus, nustojęs juo būti, negali įmonei vadovauti. V.Karmanovas buvo "Naujojo turgaus" valdybos pirmininkas, tačiau pernai liepą šių pareigų atsisakė.

Konkursas "Naujojo turgaus" direktoriaus pareigoms paskelbtas maždaug prieš mėnesį. Paraiškas jame dalyvauti pateikė trys kandidatai, tarp jų – ir V.Karmanovas. Jis ir laimėjo konkursą.

"Tiesą sakant, V.Karmanovo pranašumas prieš kitus pretendentus buvo gana didelis. Jis gerai pasirodė ir per pokalbį, be to, pateikė gerą turgavietės veiklos programą, viziją, kokia bendrovė turėtų būti", – teigė bendrovės "Naujasis turgus" valdybos pirmininkas Ričardas Zulcas, kuris yra savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius.

Gaus didesnę algą

Pats V.Karmanovas apie laimėtą konkursą nebuvo linkęs daug kalbėti, nes esą jo rezultatai dar nėra patvirtinti, egzistuoja tikimybė, kad jie gali būti apskųsti.

"Sąžiningai sakau, kad tikrai nežinau, kas buvo kiti kandidatai. Pokalbis su valdyba buvo organizuotas taip, kad kandidatai tarpusavyje nesusitiktų", – tikino V.Karmanovas.

Paklaustas, kada jis pradės dirbti "Naujojo turgaus" direktoriumi, pašnekovas taip pat nebuvo itin konkretus. "Mane į darbą priima ir atleidžia miesto taryba. Ji posėdžiaus ketvirtadienį, tad taip greitai sprendimo projektas dėl mano atleidimo nebus parengtas, tad gal tai įvyks tik po mėnesio. Suprantu, jog bendrovės valdyba norėtų, kad dirbti pradėčiau kuo greičiau, bet, kiek žinau, dabar laikinai vadovės pareigas einanti bendrovės direktoriaus pavaduotoja sutiko taip dirbti iki metų pabaigos", – dėstė V.Karmanovas.

Jo naujajame darbe laukia ir didesnis atlyginimas. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo mėnesio atlygis per vidutiniškai siekia 5,2 tūkst. litų, o "Naujojo turgaus" vadovo – 6,9 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.

Ateis A.Michailovas?

Kas V.Karmanovą pakeis savivaldybėje? "Administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigos pagal koalicijos sutartį priklauso Rusų aljansui, todėl ir tarsimės dėl kandidatų. Kai sutarsime, kandidatūrą teiksime savivaldybės vadovei, o jei ji bus tinkama, tada administracijos direktorius ją teiks tvirtinti miesto tarybai", – aiškino V.Karmanovas.

Dienraščio žiniomis, realiausias kandidatas tapti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju yra Aleksandras Michailovas, kuris šiuo metu yra miesto tarybos narys.

Jei jis užimtų V.Karmanovo vietą, turėtų pasitraukti iš miesto tarybos. Pirmoji sąraše patekti į atsilaisvinusią vietą miesto taryboje yra bendrovės "Klaipėdos autobusų parkas" direktorė Jelizaveta Daugininkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asss

asss portretas
pirkejai bukit budrus stebekit kiek skaiciuoja buna viena kaina sako o kita didesne paskaiciuoja...

klaipedietė

klaipedietė portretas
O kas nors galvojo,kad bus kitaip? "Darbo birža" savivaldybėje veikia puikiai.

Šnipas

Šnipas portretas
Pavaldinys įvertino vadovo kompetenciją? Jei karmanovas nebūtų tapes direktorium, tai Zulcas būtų tapes specialistu. Karmanovas gyvena ne Klaipedoj , o Triušeliuose taigi ir mokesčiai bus mokami Klaipėdos rajonui. Tik liberalai sugeba tokias afioras.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių